Hlavní obsah

Tři tygříci z ostravské zoo již mají svá jména

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři tygříci z ostravské zoo byli v sobotu 23. července ve 13 hodin slavnostně pokřtěni svými kmotry z firmy Multikina CineStar Ostrava. Dostali jména Elvis, Elton a Eda.

Foto: Josef Zajíc

Tygřík Elvis a jeho hrdá máma.

Článek

Zatímco u Elvise a Eltona nám asociace představ připomíná slavné světové zpěváky, české hezké jméno Eda může připomínat jednu slavnou postavu z románu Karla Poláčka Bylo nás pět.

Jako by máma věděla, že své divochy kluky budou křtít, tak je všem přinesla opatrně v zubech ukázat a postupně nám je představila. Jednoznačně bylo na mámě vidět, že je na své potomky hrdá. Hrdí jsou i všichni pracovníci ostravské zoo, protože se jim v poslední době daří odchovat slavná mláďata.

Tygříky početným návštěvníkům představili zaměstnaci zoo spolu s kmotrou z firmy Multikino CineStar Ostrava. K návštěvníkům promluvil ošetřovatel ussurijských tygrů a vysvětlil pár zajímavostí z chovu.

Zatímco si tygříci užívali své minuty slávy, tak slůně Záře se svou matkou drobně posvačily a pak si mladá zařádila v bazénku.

O kousek dále si hrdě vykračoval velbloud junior, který se narodil v dubnu letošního roku a už je to je to kluk jako buk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám