Hlavní obsah

Tři královny a tříkrálový večer v Praze-Petrovicích

Novinky, Miroslav Nedoma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoce v Praze-Petrovicích ještě nekončí. Krása, pohoda a poezie. To jsou dary, se kterými v tříkrálový podvečer zavítají k betlému u sv. Jakuba i tři královny svých nástrojů: Daniela Demuthová - mezzosoprán, Žofie Vokálková - flétna, Zbyňka Šolcová - harfa - čili Musica Dolce Vita.

Foto: http://www.musicadolcevita.eu/

Tříkrálový koncert MUSICA DOLCE VITA.

Článek

Koncert se uskuteční v neděli 6. ledna od 17 hodin v kostele sv. Jakuba Staršího v Praze-Petrovicích. V programu zazní skladby starých mistrů J. S. Bacha, G. F. Händela, G. P. Telemanna, J. J. Ryby, J. L. Dusíka, A. V. Michny, ale i klasické české koledy a vánoční písně z barokních kancionálů.

Soubor Musica Dolce Vita má na svém kontě stovky koncertů ve všech koutech naší vlasti. Trio vystupovalo v posledních letech na řadě mezinárodních i tuzemských festivalů a bylo hostem koncertních cyklů např. Moravské filharmonie Olomouc, Jihočeské komorní filharmonie či Teplické komorní filharmonie.

Musica Dolce Vita se věnuje interpretaci hudby všech stylových období a prezentuje se širokou škálou tematických koncertů (tříkrálový, velikonoční, mariánský, adventní, vánoční atd.).

V petrovickém kostele sv. Jakuba Staršího, jehož historie sahá až do 2. poloviny 13. století, vystoupil tento soubor už několikrát a také využil zdejších výborných akustických podmínek k natočení již dvou CD: Adventní koncert a Hudba královen.

Benefice pro farní centrum

Koncert pořádá Římskokatolická farnost Praha-Petrovice jako benefici na podporu výstavby Farního centra. Vstupenky v ceně sponzorského příspěvku min. 153 Kč doporučujeme vzhledem k omezené kapacitě rezervovat mailem na adrese: benefice@petrovice.org, nebo telefonicky na čís.: 737 371 721.

Jak na koncert? 

Spojení od metra C - Háje autobusem č. 240 nebo 296 do zastávky Morseova, nebo autobusy č. 125, 183 nebo 267 do zastávky Jakobiho.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám