Hlavní obsah

Tři králové zavítali na frýdecko-místecký magistrát

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci Tříkrálové sbírky, pořádané Charitou, zavítali v pondělí 7. ledna na frýdecko-místecký magistrát koledníci. Děti v kostýmech Tří králů – Kašpara, Melichara a Baltazara – přišli povinšovat štěstí, zdraví, ale také úspěšný a spokojený život všem občanům města.

Foto: Jana Matějíková

Tři králové na magistrátu FM

Článek

Přítomné obdarovali cukříkem a kalendářem a na oplátku dostali koledu ve formě upomínkových předmětů a samozřejmě finančního příspěvku do zapečetěné pokladničky. Na dveře nezapomněli při odchodu napsat symbolicky K+M+B 2019 (zkratka latinského Christus mansionem benedicat: Kristus požehnej tomuto domu). 

„Sbírka má dlouholetou tradici, věřím, že i letos se najde spousta lidí, kteří přispějí koledníkům do kasiček a podpoří tak projekty ve prospěch potřebných,“ řekl primátor Michal Pobucký.

Výtěžek sbírky má pomoci nemocným a handicapovaným občanům, ale také seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším sociálně potřebným skupinám lidí. Převážná část výtěžku (65 procent) zůstává v dané lokalitě. Peníze jdou také na projekty diecézních charit a na humanitární pomoc do zahraničí.

Ve Frýdku-Místku budou za vybrané peníze realizovány například stavební úpravy v Domě pokojného stáří, které pomohou zvýšit kvalitu poskytovaných služeb, z vybraných peněz bude podpořen také provoz ošetřovatelské péče nebo úpravy zahrady v Oáze pokoje, tedy středisku pro psychicky nemocné.  

Reklama

Výběr článků

Načítám