Hlavní obsah

Tři hudební tělesa chystají vánoční koncert v uherskohradišťském kostele

Novinky, Petra Kučerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedinečný zážitek slibuje letošní vánoční koncert v Kostele sv. Františka Xaverského v Uherském Hradišti na Boží hod, 25. prosince od 15 hodin. Na podporu Diakonie ČCE – střediska CESTA Uherské Hradiště a Oblastní charity Uherské Hradiště tady vystoupí hned tři skutečně renomovaná hudební tělesa.

Foto: Oblastní charita UH
Článek

„Spojení Vánoc, krásné hudby a obdarování potřebných - to má v našem městě dlouholetou tradici, a jsem proto velmi rád, že po roční přestávce je tady opět společný vánoční koncert Charity a Diakonie. Snad se divákům za loňskou absenci omluvíme letošní hudební nabídkou výborných interpretů – cimbálové muziky Kunovjan, Svatopluku, Petra Gablase a Jiřího Pospíchala. Přál bych si, aby byl kostel plný nejen diváků, ale také krásné atmosféry,“ uvedl Dalibor Jirásek, projektový a personální manažer Oblastní charity.

Pestrá hudební nabídka pro benefici

Smíšený pěvecký sbor Svatopluk s dirigentem Filipem Mackem předvede ukázky ze mše Jiřího Pavlici Missa Brevis, Jiří Pospíchal (housle) a Petr Gablas (cimbál) barokní skladbu La Folia A. Corelliho a cimbálová muzika Kunovjan lidové písně. Na závěr nebude chybět společné zpívání koled.

„Už se nemohu dočkat, až po svátečním obědě vyrazíme do kostela. Těším se na setkání s milými lidmi, kteří přijdou nejen za pěkným zážitkem, ale svojí účastí podpoří námi poskytované sociální služby. A moc děkuji letošním účinkujícím, že se rozhodli do toho jít,“ dodala ředitelka střediska CESTA Zuzana Hoffmannová.

Veškerý výtěžek ze vstupného podpoří služby Diakonie ČCE - střediska CESTA Uherské Hradiště a Oblastní charity Uherské Hradiště. Vstupenky jsou k dispozici v předprodeji v Městském informačním centru.

Reklama

Výběr článků

Načítám