Hlavní obsah

Třetí ročník Bobcrossu nabídne adrenalin, zábavu i novinky

Novinky, Zdenka Vaníčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Unikátní závod, akce na sněhu, zábava, adrenalin, souboje, fairplay - to je Bobcross. Po vzoru boardcrossu a skicrossu přináší pořadatelé vyřazovací závod čtveřic dospělých na dětských plastových bobech. Letos potřetí se pojede v Beskydech, v sobotu 14. března ve Skiareálu Karolinka.

Foto: Ryszard Perzynski (http://www.visual-studio.cz/)

Bobccross je unikátní, adrenalinem nabitý vyřazovací závod čtveřic.

Článek

Pořadatelé mají pro jezdce opět připravenou trať, ve které nebudou scházet série klopených zatáček, zpomalovací vlny a skoky a podle sněhových možností další technické prvky pro zpestření této divácky zajímavé disciplíny. Jedná se o skvělou celodenní show plnou povzbuzování a neopakovatelné atmosféry. Akci zakončí večerní Bobcross party pod svahem s DJ's Lucky Boyem a Dawem.

Po vzoru ostatních crossových závodů se jedou jednotlivé kvalifikační jízdy na čas. Jezdec má tak možnost vyzkoušet trať, geometrii zatáček a záludnosti trati. Hlavní závod se jede po čtyřčlenných rozjížďkách, ze kterých postupují vždy dva nejrychlejší do dalšího kola.

 V superfinále se tak ve večerních hodinách při umělém osvětlení utkají ti nejlepší. Závodu se může zúčastnit každý, komu bylo 18 let a má vlastní plastové boby. Nutná je ovšem předchozí registrace na oficiálním webu Bobcrossu. Do závodu nebude vpuštěn nikdo bez přilby. Doporučujeme zvolit dobré oblečení - zimní boty, rukavice a chrániče zadních partií.

Diváci také jistě ocení, když na trati uvidí závodníky v parukách, dresech, převlecích nebo retro kostýmech.

„Letos poprvé aktivně zařazujeme do akce také diváky. Vyhlašujeme divácké hlasování o nejlépe „vystylovaného” závodníka. Začíná to připomínat takový karneval na sněhu, a to je další rozměr této akce, kterou jsme původně organizovali spíše z recese. Z hlasovacích lístků následně vylosujeme náhodným tahem diváka, který obdrží značkové náramkové hodinky od našeho partnera. Pro závodníky je divácká kulisa energií, která je žene kupředu,” informoval Radek Kolmačka z pořádající agentury Reklamarožnov.cz.

Nezbytná je také dobrá nálada, smysl pro humor a gentlemanský přístup – závod se pojede v mixu muži/ženy.

Pořadatelé myslí také na nejmenší a dorůstající generaci budoucích bobcrossových šampiónů. Na vedlejší trati osázené pohádkovými postavičkami se tak již podruhé pojede dětský závod jednotlivců, kterého se mohou zúčastnit děti od 4 do 12 let. Děti pojedou na čas a připraveny jsou pro ně medaile, diplomy a dárky.

Novinkou v letošním ročníku je také vyhlášení nejstaršího účastníka. „Když jsem loni viděl pána, který měl bezmála šedesát let a s vervou se pustil do souboje s mladšími, nedalo mi to a vytvořili jsme medaili i pro tuto kategorii,” uvedl Kolmačka.

Kromě trati, na které spolupracují odborníci se zkušenostmi z crossových závodů, jsou pro účastníky přichystané medaile, hodnotné ceny i pamětní trička navrhovaná vždy pro aktuální ročník. Oceněných bude prvních osm jednotlivců, nejlépe umístěná žena i nejlepší tým, výše zmiňovaný nejstarší účastník a The best styler. Pro nejlepší tým je připravena ručně kovaná trofej od uměleckého kováře Tomáše Martináka.

Po zkušenosti z loňské mírné zimy jsou pořadatelé přesvědčeni, že právě konec zimní sezóny a příchod jara je tou nejlepší dobou pro takovéto “bláznovství”. Díky výbornému přístupu provozovatelů střediska Karolinka nebude problém postavit trať propracovanou minimálně stejně dobře, jako loni.

Reklama

Výběr článků

Načítám