Hlavní obsah

Třetí plzeňský obvod: Spolu s úklidem po zimě začne i jarní péče o trávníky

Novinky, Miroslav Knotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jarním respektive generálním úklidem projdou všechny zelené plochy a keřové skupiny, které obhospodařuje třetí plzeňský obvod.

Foto: Miroslav Knotek

Ilustrační foto

Článek

Blížící se příchod jara vedl centrální obvod v souladu s operačním plánem zimní údržby k vydání pokynu úklidovým firmám, aby započaly s odstraňováním posypového materiálu z komunikací. Současně bude na území centrálního obvodu probíhat strojní metení všech místních komunikací čítající zhruba 100 km tras.

„V obvodu bude probíhat blokové čištění, zejména pak ve středu města i s přihlédnutím na blížící se májové oslavy,” informoval starosta MO Plzeň 3 Radislav Neubauer.

Jarním respektive generálním úklidem projdou rovněž všechny zelené plochy a keřové skupiny, které obhospodařuje třetí plzeňský obvod. Výhraby se nezaměřují pouze na likvidaci spadaného listí, odumřelých částí rostlin, mechů, větviček a jiných nečistot v trávníku snižující jeho kvalitu, ale také na úklid veškerých odpadků, které se na něm nachází. Výměr plochy, na které se tyto práce provádí, je bezmála 105 hektarů.

„Jarní výhrab se letos provádí od 9. března a bude ukončen 9. dubna. Oproti původně předpokládané ceně byla i díky vstřícnosti dodavatelských úklidových firem dojednána sleva za tuto činnost ve výši více než 400 tisíc korun. Ušetřené finanční prostředky budou použity na další údržbu a zkrášlení zeleně v našem obvodu. Poté již zaměříme pozornost na první seč travnatých ploch, kterou plánujeme na začátek května. Tento termín však může ještě ovlivnit rychlost růstu trávy v návaznosti na letošní klimatické podmínky,” uvedl David Procházka, místostarosta MO Plzeň 3.

Reklama

Výběr článků

Načítám