Hlavní obsah

Třemošničtí otužilci slavili Silvestra

Novinky, Pavel Kalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Silvestr se dá oslavovat různě. Na Silvestra se již stalo tradicí otužilců z Třemošnice, že se chodí vykoupat do rybníka Dolní peklo na Kraskově.

Foto: Pavel Kalina

Společná fotka otužilců při koupání na rybníku s názvem Dolní peklo.

Článek

 „K této myšlence mě před 14 lety přivedla sázka s přítelkyní, zda jsem ochoten se vykoupat v zamrzlém rybníku před Silvestrem. Já jsem samozřejmě sázku vyhrál, a tak se stalo koupání v ledové tříšti rybníka pravidelností,“ říká Petr Novotný z Třemošnice.     

Letošního 13. ročníku se účastnilo osm otužilců, kteří se koupali při venkovní teplotě minus 6 stupňů Celsia, teplota vody byla 2 stupně.

„Dopoledne jsem přišel na zasněžený rybník a vysekal jsem otvor pro odpolední koupání, síla ledu byla 20 centimetrů. Já se chodím s otužilci koupat již pravidelně, před několika lety se s námi koupal jeden kamarád, který přišel s teplotou 39 stupňů, přesto do vody vstoupil a teplota opadla a byl vyléčen od chřipky,“ sdělil Roman Vaněk.      

Z řad přihlížejících - a bylo jich požehnaně - zazněl hlas, která z žen se na příštího Silvestra bude první s otužilci koupat. Je to tak trochu výzva...                                    

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám