Hlavní obsah

Třebíčské ohnivé žonglování ovládlo Českou republiku

Novinky, Michal Halačka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 24. června se v Polné u Jihlavy na akci Polná v Plamenech konalo mistrovství České republiky ve Fire Performance, tedy v ohnivých choreografiích. Připraveny byly dvě kategorie - žonglování s tyčí a žonglování s Poi. Šest zástupců zde měl i klub MagniS, který již tři roky působí v Třebíči.

Foto: Jan Grygar

Klub žonglování MagniS se již několik let snaží rozšiřovat ohnivé umění do řad veřejnosti.

Článek

Po výborných výkonech všech soutěžících přišlo rozhodnutí. V kategorii tyč se na druhém místě umístil Filip Šupčík a mistrem České Republiky se stal Vojtěch Ustohal. Samozřejmě byl Vojta hned vyzpovídán.

Vojto, byl jsi u zrodu klubu žonglování MagniS. Jaký je to pro tebe pocit, jako pro jednoho ze zakládajících členů, vidět na jakou úroveň se žonglování v Třebíči dostalo?

„Když jsme před lety s Magnisem začínali, brala to část z nás jako zajímavou alternativu využití volného času. Tehdy nás ani omylem nenapadlo, že zakrátko budeme s vystoupeními jezdit po celé republice, nebo dokonce, že se s žonglováním dostaneme i do Arábie. To, že naše skupina vychovala dva mistry republiky, je pro mě úžasná satisfakce času a energie věnované do žonglování. Co dodat? Je to úžasný pocit a jsem opravdu hrdý na to, čeho jsme společně dosáhli.“

V choreografiích s řetězy se na třetím místě umístil Michal Halačka a pro titul mistryně České Republiky si přišla Kateřina Píšová.

Katko, vyhrála jsi mistrovství republiky v poikách, kde byla obrovská konkurence především z řad kluků.  Jaký z toho máš pocit?

„Především jsem byla překvapená. Před vystoupením jsem uposlechla cenné rady a vystupovala jsem s tím, že si to chci hlavně užít. Když opadl prvotní šok, byla jsem neskutečně šťastná, že za relativně krátkou dobu v žonglérském světě jsem dosáhla takového výsledku.“

Gratulace od ostatních soutěžících byly na místě, protože oba dva mistři předvedli perfektní výkon.

Pokud chcete klub žonglování podpořit v jejich činnosti, nebo se jen podívat na více informací o žonglování v Třebíči, můžete navštívit stránky klubu - www.magnis.cz, nebo navštívit propagační stránky klubu na sociální síti Facebook (www.facebook.com/MagniS)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám