Hlavní obsah

Třebíčská Borovina v srpnu ožije ohněm a hudbou

Novinky, Pavel Ratkovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý ročník žonglérsko-hudebního festivalu Flaming nights se přesouvá do prostor bývalé Baťovy továrny v třebíčské Borovině. Poslední srpnový víkend tak Třebíč zaplaví špička tuzemské, ale i světové žonglérské scény. Chybět nebude ani pestrý hudební program v čele s kapelami Wohnout a Vypsaná Fixa.

Foto: Magnis

Hvězda loňského ročníku Thomas Johansson ze Švédska dorazí do Třebíče také letos

Článek

V loňském roce proběhl festival Flaming nights na Sokolském stadionu v Třebíči, kam i přes deštivé počasí dokázal přilákat stovky diváků. Již na prvním ročníku se představilo to nejlepší, co česká a světová žonglérská scéna nabízí. K vidění tak byly dech beroucí ohnivé a světelné show, ať už ve skupinovém či sólovém pojetí.

Letošní ročník, který se bude konat v prostorách staré Boroviny v Třebíči 30. a 31. srpna, slibuje neméně zajímavou podívanou. Změnu místa berou organizátoři jako velkou příležitost a chtějí ho naplno využít, jak prozrazuje Michal Halačka, hlavní organizátor festivalu.

„Přesun do Boroviny je pro festival poměrně velký krok. Loňská destinace byla výborná, ale areál závodů v Borovině bude úžasný. Chceme všem divákům přinést opravdu tu nejlepší show, kterou jen dokážeme. Věřím, že díky areálu, který dýchá speciální atmosférou, to dokážeme,“ řekl Halačka.

Vrcholem celého festivalu, tak jako loni, bude závěrečná galashow. Jedná se o řadu po sobě bezprostředně jdoucích ohnivých a světelných vystoupení, o která se postará špička naší i evropské žonglérské scény, jako například Pyroterra, Anta Agni, Palitchi, Thomass Johansson nebo pořádající skupina Magnis.

„V loňském roce zaznamenala galashow obrovský úspěch u návštěvníků. Chceme proto nabídnout ještě větší zážitek. Oslovili jsme nejen nejlepší skupiny u nás a na Slovensku, ale i v dalších zemích Evropy, bude to svátek pro ohnivou a světelnou show,“ popsal Halačka plány pro letošní ročník a dodal: „Věřím, že galashow bude ta pravá třešnička na dortu celé akce. My pro to už několik měsíců děláme maximum.“

Flaming nights však není pouze o žonglování a ohni, jeho nedílnou součástí je také hudební doprovodný program. Letos se představí například kapely Wohnout, Vypsaná fixa, Prague Conspiracy nebo legendární třebíčská kapela Bagr. Mimo hudebního doprovodu se návštěvníci mohou těšit na mnoho dalších uměleckých vystoupení, od tance až po vzdušnou akrobacii. Na své si přijdou také děti, pro které bude na místě připraveno několik soutěží.

V těchto dnech startuje předprodej vstupenek.

Reklama

Výběr článků

Načítám