Hlavní obsah

Travelcon bude historicky největší odbornou konferencí věnovanou turistickému ruchu na jihu Čech

Novinky, Petr Pokorný

Pavilon Z bude na českobudějovickém výstavišti ve dnech 6. a 7. dubna dějištěm historicky největší konference věnované problematice turistického ruchu na jihu Čech.

Foto: Petr Pokorný

Letos zvou návštěvníky "Jižní Čechy pohodové". Na snímku prezentace kraje na veletrhu Regiontour v Brně.

Článek

Dvoudenní odborné jednání Travelcon, jehož hlavním organizátorem je Destinační společnost Českobudějovicko-Hlubocko, Jihočeský kraj a Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR), bude součástí Travelfestu. Ten je určen široké veřejnosti a potrvá až do soboty 8. dubna.

„Konference Travelcon je určena ubytovatelům, poskytovatelům různých turistických služeb, pracovníkům infocenter, gastro provozům, městům a obcím, ale i dalším zástupcům různých subjektů přímo působících v sektoru cestovního ruchu v Jihočeském kraji. Ti všichni zde získají velký prostor nejen k výměně vlastních zkušeností, ale dostanou možnost načerpat nové vědomosti přímo z úst významných kapacit tohoto oboru,“ uvedl předseda Destinační společnosti Českobudějovicko–Hlubocko David Šťastný a poznamenal, že v podobném rozsahu se v regionu žádná podobná odborná akce dosud neuskutečnila.

Travelcon bude po oba pracovní dny probíhat souběžně ve dvou sálech pavilonu Z, ve čtvrtek od 10 do 18 hodin a v pátek od 9 do 16 hodin. Hlavními tématy přednášek budou například otázky komunikačních trendů v cestovním ruchu, aktivního marketingu, sociálních médií, digitálních technologií a jejich efektivního cílení, práce se zpětnou vazbou, nových směrů v cestovním ruchu a řada dalších. 

„To vše by mělo účastníkům konference umožnit další zefektivnění jejich práce, koncepčního a strategického plánovaní, což by mělo vést mimo jiné k lepšímu využití potenciálu daných oblastí,“ konstatoval Šťastný.

Podle ředitele Jihočeské centrály cestovního ruchu Jaromíra Poláška je program Travelconu mimořádně atraktivní a to nejen díky zvoleným tématům, ale kvalitou a erudicí zvolených přednášejících a lektorů.

„Například novinky v oblasti cestovního ruchu představí ředitel odboru regionálního partnerství vztahů B2B agentury CzechTourism Aleš Pangrác. O své zkušenosti z praxe se s účastníky podělí také ředitel Hornorakouské centrály cestovního ruchu Andreas Winkelhofer. O společném růstu oblasti a využití digitálních technologií při kampani v cestovním ruchu bude hovořit Malcolm Allan (Place and Destination Brand Strategy) z Velké Británie,“ vyjmenoval několik příkladů Polášek.

Připomněl, že letošní novinka, kterou tato významná konference nesporně je, rozhodně nebude pouze jednorázovou akcí. „Mluvíme o prvním ročníku Travelconu, což znamená, že konference minimálně stejného rozsahu a kvality se bude do Českých Budějovic vracet pravidelně. Vedle toho ale plánujeme v průběhu celou řadu odborných seminářů a workshopů, o nichž budeme odbornou veřejnost vždy včas informovat,“ zdůraznil Polášek.

Podrobné informace k programu konference, přihlášky k účasti a podobně lze nalézt na webových stránkách www.travelfest.cz v odkazu konference.

Reklama

Výběr článků

Načítám