Hlavní obsah

Tradiční Mikulovská “dílna“ zahájí 13. července. Nabídne i zajímavý doprovodný program

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavnostní zahájení 26. ročníku Mikulovského výtvarného sympozia “dílna“ se koná 13. července na mikulovském zámku. Zpříjemní je hudba Dua Hanuš Axmann & Jiří Lukeš a DJ IVO Pospíšil. Umělci se představí veřejnosti týž den na Horním nádvoří zámku od 18.00 hodin. Mikulovská „dílna“ potrvá čtyři týdny.

Článek

Kurátor a sochař Jiří Kačer na letošní Mikulovské výtvarné sympozium pozval malíře Vojtěcha Horálka, Jaroslava Beneše, Svatopluka Klimeše a Mirka Zahálku. Z Polska přijede Eugeniusz Józefowski. Hostem sympozia se stane malířka Denisa Krasová. Technickou asistentkou bude studentka Klára Štefanovičová z Bratislavy. Celý umělecký tým doplní teoretik Ivan Neumann.

Zatímco umělci budou pracovat a tvořit, stranou nezůstane ani veřejnost, pro kterou pořadatelé připravili zajímavé doprovodné akce.

20. července na mikulovském Náměstí to bude nabídka hudebního programu mikulovských kapel Rosen Trio, Bezmocné sny, Koleno. Jejich vystoupení je součástí Festivalu národů Podyjí ve dnech 19. až 21. července.

27. červenec náleží Dnu otevřených ateliérů a odpolednímu malování s dětmi. Návštěvníci mají jedinečnou příležitost pozorovat umělce přímo při tvorbě. Děti naopak možnost samy aktivně projevit vlastní výtvarné vidění i zpracování. Akce se koná v zámeckých ateliérech od 13.00 hodin.

3. srpna se koná Autorský piknik “dílny“ v prostředí zámecké zahrady. Začíná v 17 hodin a bude spojený s vystoupením umělecké skupiny IN SAČEK VERITAS, ale také s přednáškou prof. MUDr. Cyrila Höschla, DrSc., FRCPsych na téma Umění a neurověda – evoluční význam umění.

V Mikulovské „dílně“ nově vzniklá díla všech účastníků letošního sympozia si zájemci budou moci prohlédnout po slavnostním ukončení při vernisáži 10. srpna. Vystoupí zde Jazzpetit a Circus Problem. Výstava vytvořených děl bude na mikulovském zámku k vidění do konce října.

Hlavním pořadatelem akce je Město Mikulov, spolupořadatelem Regionální muzeum v Mikulově. Mikulovské výtvarné sympozium “dílna“ je pořádáno za finanční podpory Jihomoravského kraje a Ministerstva kultury ČR.

Reklama

Výběr článků

Načítám