Hlavní obsah

Tradiční entomologická výstava proběhne v Otrokovicích

Novinky, Dan Čagánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pořadí již 47. setkání milovníků hmyzu, pavouků a plazů se koná 14.října v Otrokovicích v prostorách Besedy. Výměnného dne se pravidelně zúčastní více než tisícovka návštěvníků z Moravy, Čech, Slovenska a Polska.

Foto: Dan Čagánek
Článek

K vidění budou mimo jiné i nejkrásnější druhy motýlů a brouků naší planety. Akce je doplněna o bohatý program pro celou rodinu. Děti se mohou těšit na motýlí pohádku, poznávání hmyzu o ceny a malování na obličej. Interiér Besedy obohatí i zajímavá výstava akrylových maleb Martiny Liškové „Zvěřinec“.

Zbývá už jen dodat, že parkování je zdarma, děti v doprovodu rodičů mají vstup volný, občerstvení zajištěno. Výměnný den proběhne od 9 do 13 hodin.

Zájem o hmyz má v českých zemích velkou tradici. V současnosti se naši entomologové sdružují v rámci České společnosti entomologické. Tato byla založena začátkem minulého století profesorem Klapálkem v Praze. A právě česká entomologie, se svou početnou členskou základnou a bohatou historií, se řadí na první místo ve světě. Hned za ní následuje Japonsko, kde se dědí sbírky hmyzu z pokolení na pokolení podobně jako samurajské meče.

Prvním člověkem, který se zabýval studiem hmyzu, byl již ve 4. století před našim letopočtem Aristoteles. Právě on založil vědní disciplínu – entomologii.

Související témata:

Výběr článků

Načítám