Hlavní obsah

Tradiční Den Starobrna pokračuje v tradici, nabídne ale i novinky

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Přípravy na oblíbenou brněnskou akci, jež se uskuteční v sobotu 7. září od 12 hodin, jsou v plném proudu. Program pokračuje v osvědčené tradici, přináší však i zajímavé novinky. Návštěvníky nepochybně potěší, že letos si užijí programu i příjemného posezení bez vstupného.

Článek

Již samo zahájení bude neobvyklé, netradiční. Ke Dni Starobrna totiž pivovar připravil speciální pivo, které má svůj originální příběh. Začal před časem oslovením domácích pivovarníků k prezentaci a současně soutěži o to nejlepší domácí pivo.

Hlavní cenou soutěže pro domácí pivovarníky byla příležitost uvařit po konzultaci se zaměstnanci Starobrna svůj vlastní ležák přímo v pivovaru a představit ho široké veřejnosti právě na Dni Starobrna. Zde budou sudy slavnostně naraženy a návštěvníci nefiltrovaný ležák na místě ochutnají. Jeho recepturu připravila Zdeňka Lukášková, vítězka výzvy domácím pivovarníkům, které pivovar předtím oslovil.

Jako každoročně jsou připraveny kvalitní koncerty, které se budou konat na hlavním podiu. Velký úspěch u diváků slibuje vystoupení skvělé skupiny Queenie, zahraje i Eddie Stoilow a další kapely či interpreti. Opravdovou lahůdku si návštěvníci vychutnají od 19:30 hodin. Po delší době do Brna zavítají populární Chinaski.

Na Den Starobrna se chodí nejen za hudbou. Pivovar i letos zve na exkurze do některých provozů pivovaru k pohledu vlastníma očima, jak se oblíbený nápoj vaří. Návštěvníci, kteří využijí nabídky k exkurzi, zhlédnou i novou část trasy s náhledem do ležáckých sklepů, v nichž pivo dokvašuje.

Provádět budou profesionální průvodci i zaměstnanci pivovaru. Po úspěchu z předchozích let Starobrno uspořádá i Pivní školu s emeritním obchodním sládkem pivovaru Bohoušem Kandrnálem. Všichni zájemci se dozvědí spoustu informací o surovinách k výrobě piva, jeho vaření, čepování i servírování. Nakonec si zkusí svůj „škopek“ sami načepovat.

Každý si jistě najde čas na posezení a relaxaci v Pivní zóně. Všechna starobrněnská piva budou na čepu za jednotnou cenu 25 Kč. Zájemci si mohou zahrát soutěž Lovec piva, v níž se usiluje o dosažení co nejvyššího skóre při „lovení“ světelných bodů na hrací desce v daném čase. Na nejúspěšnější lovce čekají lákavé výhry – noc v Hotelu Anybody, kurzy vaření Fuego, poukazy na krmení krokodýlů, ochutnávka lanýžů nebo lekce hooverboardu (chození po vodě).

Jako každoročně nemůže chybět kompletní hokejový A-tým Komety, a s nimi množství spokojených lovců autogramů. Už tradičně bude na programu křest dresu pro novou extraligovou sezonu 2019/2020. Dres pokřtí zástupci pivovaru i HC Kometa starobrněnským pivem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám