Hlavní obsah

Toulaví psi zabili na Blanensku už pět ovcí

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Blanensku řádí od začátku roku dva toulaví psi. Chovatelé dobytka jsou zoufalí, po jejich nájezdech už přišli o pět ovcí, další přežily se zraněním. Po nebezpečných zvířatech pátrá i policie.

Foto: PČR

Ilustrační foto

Článek

K prvnímu útoku došlo 2. ledna na pastvině nedaleko obce Velenov, kde psi napadli pasoucí se stádo ovcí. "Čtyři z nich útok nepřežily," uvedla Iva Šebková z blanenské policie s tím, že chovatel škodu spočítal na 60 tisíc korun.

Další případ byl ohlášen z Nivy na Prostějovsku, kde psi usmrtili jehně. Potulné psy viděli 8. ledna ráno i v Kunčičkách, kde naštěstí nedošlo k žádnému útoku.

Podle svědků se jedná o dva psy. První z je zřejmě kříženec německé dogy s dobrmanem, má bílou náprsenku a bílý konec ocasu. Druhý pes je podobný plemenu hovawart.

Policie žádá veřejnost o pomoc při pátrání po nebezpečných zvířatech. "Pokud by někdo věděl, kdo je majitelem psů, nebo je zahlédl toulat se v okolí obcí či na pastvinách, ať kontaktuje policii na lince 158, nebo na lince 974 631 730," dodala Šebková.

Chovatelům dobytka, zejména ovcí a koz, doporučuje policie častější kontrolu výběhů a stád na volných pastvinách.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám