Hlavní obsah

Tomáš Berdych po šesté sportovcem Olomouckého kraje

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejlepším sportovcem Olomouckého kraje za rok 2012 byl v neděli večer v Městském divadle v Prostějově vyhlášen tenista Tomáš Berdych. Sedmadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí, reprezentující TK Agrofert Prostějov, získal toto ocenění už po šesté.

Foto: Wikipedia
Článek

Anketu pořádá Olomoucký kraj ve spolupráci s TK PLUS Prostějov. Berdychovo prvenství je bezpochyby odrazem jeho loňské sezóny, která je jednou z nejlepších v jeho dosavadní kariéře. Získal dva turnajové vavříny na podnicích kategorie ATP, na grandslamovém US Open se probojoval až do semifinále. Bezesporu největším úspěchem Tomáše Berdycha byla ale účast v Davisově poháru, který i díky němu putoval do České republiky po dlouhých 32 letech. Celoroční výsledky mu zajistily i dosud nejlepší umístěná v žebříčku, kde obhajuje šestou příčku. 

„Je to ocenění za celoroční práci, kterou člověk musí dennodenně zvládat. Teď už bude každým rokem těžší a těžší vyhrávat," konstatoval na vyhlášení spokojený tenista, jehož mateřským klubem je již mnoho let právě prostějovský Agrofert. Na druhém místě skončila Berdychova oddílová kolegyně Petra Kvitová, která v anketě zvítězila v loňském roce.

Výsledky ankety

Nejlepší sportovec: Tomáš Berdych, tenis, TK Agrofert Prostějov

Nejlepší družstvo: SK Sigma Olomouc, fotbal

Nejlepší junior: Marek Minář, orientační běh – TJ Magnus Orienteering Šumperk

Nejlepší juniorský tým: TK Agrofert Prostějov, tenis

Nejlepší trenér: Miroslav Čada, volejbal, VK AGEL Prostějov

Nejlepší handicapovaný sportovec: Tomáš Kajnar, cyklistika, TJ biketeam Zlaté Hory

Nejlepší handicapovaná sportovkyně: Veronika Grygarová, lyžování, SK Skivelo neslyšících Olomouc

Čestná cena: Jaroslav Šlambor, parašutismus

Cena Olomouckého kraje: Petr Uličný, fotbal

Reklama

Výběr článků

Načítám