Hlavní obsah

Tojstoráci si k výročí nadělí lezeckou stěnu

Novinky, Jiří Matúš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Lichnově se již dokončuje lezecká stěna. Otevřena bude v sobotu 28. dubna při příležitosti pátého výročí od založení Tojstoráků, volnočasového sdružení z Lichnova. Kromě prvního výstupu na stěnu proběhne i bohatý kulturní program připravený místními dětmi. Vše vypukne v 14.00 hodin.

Foto: Jiří Matúš

Aktuální podoba lezecké stěny v Lichnově.

Článek

V současné době pomalu finišuje výstavba lezecké stěny situované v zadním rohu hřiště za tenisovým kurtem. Stěna je 8 metrů vysoká a bude poskytovat 6 lezeckých cest na ploše 85 metrů čtverečních. Využití stěny je určeno široké veřejnosti. Největší prostor dostanou děti a mládež v rámci kroužků, avšak i dospělí zde mohou vyzkoušet své síly, např. pod vedením zkušených instruktorů.

Stavba je realizována za podpory programu Think Big Nadace O2, společností OKD, obcí Lichnov a dalších drobných sponzorů. „Jsem rád za podporu partnerů. Ještě stále nám však chybí zhruba 55 000 Kč. V půlmilionovém rozpočtu už je to málo, ale zatím nevíme, z čeho tuto půjčku splatíme. Snad se ozvou další sponzoři,“ popsal Jiří Matúš, ředitel Tojstoráků, současnou situaci.

Po slavnostním otevření, které začne v 14.00, bude následovat akce TojOslavy 5. Ta vypukne v 17.00 v KD Lichnov. Již tradičně zde děti z Tojstoráků předvedou bohatý taneční, divadelní, pěvecký i filmový program. „Loni jsme se ukázali formou filmu o Malém princi. Letos to bude opět jiné. Zaměřeni jsme tentokrát na zajímavé prvky a efekty,“ prozradil Matúš něco z programu.

Další informace o lezecké stěně jsou k dispozici na stránkách www.vasvolnycas.cz/lezeme.

O TojOslavách se dovíte na www.vasvolnycas.cz/tojoslavy.

Vše pak je i na www.tojstoraci.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám