Hlavní obsah

Točna autobusů ve frýdecko-místeckém Lískovci prochází proměnou

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Autobusová točna K Hájku v městské části Lískovec ve Frýdku-Místku je v těchto dnech rekonstruována. Vznikne zde nové, zvýšené nástupiště s přístupovými rampami a novým přístřeškem pro cestující.

Foto: Pavelka Petr

úprava autobusové točny K Hájku

Článek

Součástí stavebních prací je také rozšíření točny, posílení veřejného osvětlení, úprava parkování pro osobní vozy a rekonstrukce chodníků a povrchu komunikace točny.

Rekonstrukce autobusové točny v Lískovci, na kterou zajíždí autobus MHD zhruba dvacetkrát za den, již byla nutná, a to nejen kvůli nevyhovujícím technickým parametrům, ale také z důvodu zastaralého vybavení a jejího celkového řešení.

Točna je v blízkosti velmi navštěvované lokality místních lesů a vodního pramene v Hájku, ke kterému vede bezbariérový přístup. Pro „svatou“ vodu, která je pod stálou kontrolou hygieniků a která splňuje požadavky pro pitnou vodu, si tak může dojet opravdu každý. Celkový dojem z návštěvy tohoto místa tak v budoucnu umocní i upravená autobusová točna s osmi parkovacími místy pro návštěvníky.

Práce na úpravě točny jsou již v plném proudu, ukončeny by měly být nejpozději koncem března. Náklady jsou vyčísleny na necelý jeden milión korun.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám