Hlavní obsah

Tiskařskými stroji projel nový Výčepní list

Novinky, Pavla Rýgrová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Rodinném výčepu v Přibyslavi se již léta setkávají lidé na nejrůznějších kulturních akcí. K tomuto společenství již neodmyslitelně patří i půlročník Výčepní list, kterému v těchto dnech přibylo jubilejní dvacáté číslo. Doprovází jej již tradiční přílohy - fotografická Spoušť a kulturní Litera.

Článek

Narozdíl od letních čísel, rozdávaných mezi čtenáře na velké oslavě Dne Výčepního listu tradičně na začátku června, zimním číslům Listu je věnováno méně pozornosti. To aktuální si první čtenáři mohli vyzvednout na komornější akci, Silvestru preacox, jenž se v přibyslavské soukromé hospůdce Rodinný výčep konal v úterý 28. prosince. Další čísla pak budou distibuována již neoficiálně.

Výčepní list je svou redakcí veden v regionálních kolejích. Tentokrát se vedle rozhovoru s náchodský rodákem, výtvarníkem Vratislavem Hlavatým, či dvanáctého pokračování pamětí Josefa Nováka, hostinského z Lipí, ve všeobecné kulturní příloze Liteře dostalo mimo jiné i na tvorbu písničkářky Jany Šteflíčkové a na vzpomínky Drahomíry Vihanové.

Příloha Spoušť pak ve více než sedmdesáti černobílých fotografiích shrnuje dění v Rodinném výčepu mezi prosinci let 2009 a 2010.

"Nemůžu se dočkat, až si nové číslo doma rozložím a pořádně pročtu," řekla jedna z ranně silvestrovských návštěvnic Výčepu.

Redakce novin se nyní začne scházet nad přípravou jednadvacátého čísla, které vyjde na začátku července při příležitosti jedenáctého Dne Výčepního listu.

Související témata:

Výběr článků

Načítám