Hlavní obsah

Těsné koncovky zápasů korfbalových dorostenců

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V dorostenecké extralize se v Českých Budějovicích nakonec odehrály v sobotu pouze dva duely (Nový Lískovec nedorazil), ty však stály za to. Domácí Krokodýli totiž nejprve nejtěsnějším rozdílem 17:16 porazili Slovenský výběr, vzápětí však zahraniční tým pomstilo Znojmo.

Článek

Modří Sloni přehráli Jihočechy 15:14 a obě utkání opět přispěla k vyrovnanosti v tabulce. Momentálně dělí první a pátý tým pouze čtyři body, vedoucí dvojice má však zápas k dobru.

V prvním klání si po vyrovnaném začátku České Budějovice vytvořily nad Slovenským výběrem čtyřbodový náskok. Po poločase to vypadalo na klidný průběh, východní sousedé se však vzepřeli k velkému ataku. Srovnali na 16:16 a sahali po bodech, který jim vzal až závěrečný koš domácího týmu.

Ve druhém zápase Krokodýli už takové štěstí neměli. Přiklonilo se tentokrát na stranu soupeře v podobě Znojma. Budějovice měli za nakonec konečného stavu 14:15 poslední útok a v něm dvě šance, jenže žádnou nevyužili a bodovou sbírku tak nerozšířili.

Petr Pešák (trenér, České Budějovice): „V prvním zápase jsem ke konci při vedení o čtyři hráčům říkal, že stačí koš nebo dva a bude hotovo. Jenže za posledních deset minut jsme se trefili jen jednou! Naštěstí jsme v koncovce nezpanikařili a ukázali jsme, že naše družstvo má tvář. Šlo o pěkný zápas v tempu z obou stran. Slováci hráli pěkně a troufali si i na střelbu z velké dálky, která jim poměrně vycházela. Druhého soupeř jsme znali. Bohužel jsme doplatili na efektivitu, jinak moc nemám hráčům co vytknout. Opět zahráli moc pěkně, obrana šlapala, jen jsme nedali šance.“

Modří Sloni YMCA Znojmo U19 - Brno, KK Nový Lískovec U19  7:0 (kontumace)

Slovenský výběr U19 - Brno, KK Nový Lískovec U19  7:0 (kontumace)

České Budějovice, KCC Sokol U19 - Slovenský výběr U19  17:16

Modří Sloni YMCA Znojmo U19 - České Budějovice, KCC Sokol U19  15:14

Reklama

Výběr článků

Načítám