Hlavní obsah

Tentokrát motorku šetřit nebudu, varuje Pabiška před Dakarem

Novinky, Robert Knobloch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přísná životospráva, náročný kondiční trénink a až dvanáct hodin v sedle motorky denně. Tak vypadá příprava českého motocyklového závodníka Davida Pabišky na nejnáročnější dálkovou rally světa.

Foto: Robert Knobloch

Pabiška na Setkání Mistrů do Sosnové přivezl motocykl, na kterém absolvoval v roce 2007 svůj první Dakar. Jeho nová KTM již pluje do Argentiny.

Článek

"Společně se slovenským jezdcem Štefanem Svitkem pojedu Dakar poprvé v čistě motorkářském týmu SP Moto. Očekávám od toho další sportovní posun v mé kariéře. Navíc organizátoři slibují delší a techničtější etapy, což by mi mělo vyhovovat,” prozradil David Pabiška v neděli 24. listopadu na Setkání Mistrů na autodromu v Sosnové u České Lípy.

Svitko i Pabiška absolvují nastávající ročník Rallye Dakar na identických speciálech KTM 450 Rallye a továrna KTM jim bude po celou dobu závodu poskytovat i technickou asistenci. "Díky tomu nebudu muset motorku tolik šetřit jako v minulých ročnících, což by mě mělo výrazně zrychlit,” předpokládá Pabiška.

Nicméně jasnou jedničkou týmu bude Štefan Svitko, který v ročníku 2012 dokázal obsadit celkově 5. místo a i nyní bude v Jižní Americe bojovat o příčky nejvyšší. Na jeho dobrou formu ukazuje nedávné vítězství v tuniské El Chott Rallye, kterou absolvoval v rámci přípravy na Rallye Dakar.

David Pabiška se bude od 4. do 18. ledna pokoušet vylepšit svůj dosavadní nejlepší výsledek, jímž je 16. místo v ročníku 2008.   

Související témata:

Výběr článků

Načítám