Hlavní obsah

Tělesně postižení hokejisté startují novou sezónu jako Motor sledge

Novinky, Lenka Pokorná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S novým znakem na prsou, novými hráči, novými partnery i novými cíli, startují novou domácí sledge hokejovou sezónu borci Sportovního klubu vozíčkářů Králové České Budějovice. Tým, který vedle možnosti nosit označení Motor sledge posílí také několik hráčů z Rakouska, se netají svými ambicemi.

Foto: Petr Pokorný

Nové dresy týmu Motor sledge představili hráči (zleva) Daniel Kalina, Zdeněk Klíma a prezident HC ČEZ Motor ČB Roman Turek

Článek

„Naším cílem je jednoznačně účast v play off České sledge hokejové ligy,“ uvedl předseda klubu vozíčkářů a hráč celku Motor sledge Zdeněk Klíma.

prvnímu ostrému ligovému startu hráči Motor sledge nastoupí v sobotu 24. září v Pardubicích, kde se utkají s místními Mustangy. Hned v neděli 25. září je pak čeká další duel se Soho v Olomouci.

„Věříme, že novou motivaci a morální podporu přinese i nové jméno týmu, které nám se svolením majitelů ochranných známek Motor, umožňuje stát se nedílnou součástí českobudějovického hokeje a hokejové rodiny Motoru,“ poznamenal Klíma.

Jihočeský tým, jihočeský proto, že družstvo tvoří hráči z celého Jihočeského kraje, i celou Českou sledge hokejovou ligu (ČSHL), čeká v sezóně 2016/2017 mnoho změn. ČSHL byla zredukována na osm českých týmů v rámci působení po celé ČR a padlo omezení účasti hráčů ze zahraničí. ČSHL se tak posunula na mezinárodní úroveň.

„Díky dohodě s rakouským reprezentačním týmem, který trénuje někdejší český emigrant Zdeněk Vaněk, naše řady rozšíří pět hráčů Carinthian Steelers a pět hráčů Vienna Warriors. Za sebou máme společné soustředění týmů v Kapfenbergu a první společné zápasy na LAAP CUP Zlín pod záštitou klubu Carinthian Steelers. Uvidíme, jak se tato spolupráce projeví v praxi,“ konstatoval Klíma.

Významnou posilou jsou také noví partneři týmu Motor sledge – Nadace ČEZ, Budějovický Budvar a společnost PS Patrol. „Hendikepované sportovce podporujeme systémově a dlouhodobě. Jejich schopnost poprat se s osudem a fyzickým znevýhodněním je obdivuhodná a v mnoha případech velmi inspirativní i pro zcela zdravé lidi,“ zdůraznil v této souvislosti vedoucí Útvaru komunikace Jaderné elektrárny Temelín Skupiny ČEZ a jihočeský zástupce v Nadaci ČEZ Petr Šuleř.

Poslední roky zápolili vozíčkáři s nedostatkem hráčů i financí, ale i přesto se v sezóně 2015/2016 umístili v lize na osmém místě. „Již více než 20 let patří značka Budweiser Budvar mezi významné sponzory českobudějovického profesionálního hokeje. Jsme rádi, že sledge klub se stal novým členem hokejové rodiny Motoru a my ho můžeme podpořit. Sledge hokej je zřejmě nejtvrdším vozíčkářským sportem a jeho hráči mají náš hluboký obdiv,“ sdělil brand manažer národního podniku Budějovický Budvar Tomáš Pintér.

Česká sledge hokejová liga jako největší a nejprestižnější evropská liga sledge hokeje vychovává a umožňuje hendikepovaným sportovcům z pěti evropských zemí kvalitní přípravu a integraci v rámci této sportovní disciplíny, která je také tradiční součástí zimních paralympijských her.

„Podařilo se nám stabilizovat prvoligový tým, jehož ambicí je nepochybně extraliga, rozvíjíme práci s hokejovou mládeží. Proto věříme, že Motor přinese novou energii i sledge hokejovému týmu,“ zdůraznil prezident HC ČEZ Motor České Budějovice Roman Turek.

Reklama

Výběr článků

Načítám