Hlavní obsah

Tečkou za zlínskou divadelní sezónou bude Labyrint světa a ráj srdce na náměstí

Novinky, Hana Vondrášková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedinečný dárek pro své věrné diváky i náhodné kolemjdoucí chystá Městské divadlo Zlín na čtvrtek 25. června, kdy se bude na náměstí Míru ve Zlíně loučit s 69. sezónou a zahraje pod širým nebem koncertní verzi inscenace Labyrint světa a ráj srdce.

Foto: Zdeněk Němec

Zlínské náměstí Míru je plné při divadelních open air představeních každý rok.

Článek

Punková zpověď učitele národů v jazyce 21. století, jak zní podtitul hry, začne v 18 hodin. V případě deštivého počasí se toto open air představení ruší.

„Koncertní verze Labyrintu světa a ráje srdce má tu výhodu, že je o třicet minut kratší než verze divadelní a přitom se základní děj a smysl té inscenace neztrácí. Je to vlastně koncert kombinovaný s hereckými dialogy, takže pozornost je upřena na slovo, na myšlenky Jana Amose Komenského, což je u tak velkého myslitele jistě dobré. A díky tomu, že je všechno nazvučené – i písně i slovo – tak si můžeme dovolit mnohem dynamičtější zvučení kapely a to je oproti divadlu asi ta největší výhoda. Ale samozřejmě kdo to chce vidět celé, tak musí přijít do Studia Z,“ láká režisérka inscenace a zároveň umělecká šéfka zlínského divadla Hana Mikolášková

Diváci se mohou těšit na herce Radoslava Šopíka, Marii Vančurovou, Tomáše Davida, Marka Příkazkého, Tomáše Červinka a další.

V Městském divadle Zlín měla inscenace Labyrint světa a ráj srdce premiéru 8. února 2014. Celé představení bude opět k vidění ve Studiu Z v sobotu 26. září.

Vstupenky na zářijový termín jsou v prodeji už nyní v pokladně divadla či přes divadelní web www.divadlozlin.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám