Hlavní obsah

Technické služby ve Frýdku-Místku mají v terénu veškerou techniku na odklízení sněhu

Novinky, Jana Matějíková

Ve Frýdku-Místku od rána nepřetržitě sněží. Silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Pokrývá je převážně rozbředlý sníh, na komunikacích nižších tříd by řidiči měli počítat s uježděnou vrstvou sněhu, místy to může klouzat.

Foto: Jana Matějíková

Silnice ve Frýdku-Místku

Článek

Silničáři z technických služeb, zajišťující zimní údržbu komunikací ve vlastnictví města, jako první ošetřují komunikace s hromadnou veřejnou dopravou, příjezdové místní komunikace ke zdravotnickým zařízením a další významné místní komunikace. Podobně to je i s chodníky, které jsou podle důležitosti rozděleny do čtyř kategorií.

Zvýšená pozornost je věnována také vozovkám s nebezpečným stoupáním a klesáním, zatáčkám, křižovatkám a autobusovým zastávkám.

„V terénu je veškerá technika. Komunikace jsou průběžně proplužovány, kopcovité úseky ošetřovány inertním a místy i chemickým posypem. Upozorňujeme řidiče, aby byli opatrní zejména v dojezdech na křižovatky, v zatáčkách a na vozovkách s nebezpečným klesáním nebo stoupáním,“ uvedl dispečer zimní údržby TS a. s. s tím, že zahájeno bylo i ruční čištění schodů, přechodů pro chodce a autobusových zastávek. 

V případě jakýchkoliv nepředvídatelných událostí mohou občané kontaktovat dispečink zimní údržby - tel. číslo 558 443 213, který je k dispozici nepřetržitě 24 hodin denně.

Technické služby nezajišťují zimní údržbu na silnicích, které nepatří městu, jsou ve vlastnictví Moravskoslezského kraje nebo státu a jejich údržbu provádí Správa silnic MS kraje.

Krajské silnice – ul. Bruzovská, Lískovecká, Revoluční, J. Opletala, 17. listopadu, Ostravská, Na Vyhlídce, Staroměstská a Slezská.

Silnice ve vlastnictví státu – ul. Hlavní, Příborská a Beskydská.

Úkolem zimní údržby je zmírňování závad ve sjízdnosti a schůdnosti na místních komunikacích, vzniklých zimními povětrnostními vlivy a jejich důsledky.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám