Hlavní obsah

Techmania hledá přezdívku pro slavný trolejbus

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V science centru Techmania se na konci května představí legendární historický trolejbus 3Tr3. Ten se stane trvalou součástí zdejší expozice Škoda a Techmania již nyní hledá originální přezdívku, nové jméno, které by unikátní trolejbus vhodně charakterizovalo a přiblížilo jej široké veřejnosti.

Foto: Techmania Science Center

Soutěž, otevřená pro každého, kdo má kreativní nápady, odmění nejlepší návrh pěti tisíci korunami.

Článek

"Koncem května představíme v našich expozicích historický trolejbus, na který jsme se těšili celé roky," řekl mluvčí Techmanie Tomáš Moravec.

"Jedná se o historických trolejbus z roku 1947, jeden z těch, jimiž začínala trolejbusová doprava v Plzni. Jeho tvůrci z plzeňské Škodovky mu přidělili velmi logické, nicméně poněkud studené jméno 3Tr3. To značí, že se jedná o 3. výrobní sérii 3. řady trolejbusu. Od svých předchůdců se liší například tím, že je třídveřový a hranaté tvary karoserie vystřídala spíše zaoblenost," vysvětluje Moravec.

Techmania chce, aby si její návštěvníci našli osobnější vztah k trolejbusu, jímž kdysi denně jezdívali jejich rodiče a prarodiče. Od 16. dubna do 16. května proto vyhlašuje soutěž o nejoriginálnější přezdívku slavného trolejbusu, která by měla vystihnout jeho historickou jedinečnost, složitý osud a vazby na město Plzeň. 

Trolejbus se návštěvníkům Techmanie představí na konci května, kdy jej také autor či autorka nejoriginálnější přezdívky bude moci slavnostně pokřtít.

"Nejlepší nápad samozřejmě neponecháme bez odměny. Na toho, kdo dokáže historickému trolejbusu vymyslet padnoucí přezdívku, čeká ocenění ve výši 5 000 Kč a také například roční volný vstup do science centra," uzavírá Tomáš Moravec.

Reklama

Výběr článků

Načítám