Hlavní obsah

Tanečníci z Bílého zajíce prožili čtrnáct táborových dní ve Sloupu

Novinky, Jiří Růzha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvacet dětí a dospěláků z T. O. Bílý zajíc Libochovice prožilo svůj jubilejní 25. Velký vandr ve Sloupu v Čechách. Nejmladšímu bylo 8 měsíců.

Foto: Jiří Růzha

Bílý zajíc na Hraběnčině vyhlídce nad Sloupem v Čechách

Článek

Pro náš jubilejní dvacátý pátý letní tábor jsme vybrali nádherné prostředí Českolipska, vesnici Sloup v Čechách na základně Asociace TOM. Vše vypuklo v sobotu 16. července. Základna je velmi příjemná, vybavená vším potřebným pro malé tábory, jakými jsme i my.

Neděle nás přivítala překrásným slunečním počasím a tak návštěva místního přírodního koupaliště byla více než potřebou. To jsme netušili, že to bude téměř jediné koupání. Zatím si všichni užívali sluníčka a bohatost stánků s občerstvením. 

Od pondělí se počasí začalo kazit a tak došlo i na výlety do okolí. A že je ve Sloupu na co se dívat. Během těch 14 dní jsme prošli všechny turistické okruhy. Podívali se na Cikánské jeskyně, Sloupské skalní město, Samuelovu jeskyni, prošli si všechny vyhlídky a samozřejmě i samotný skalní hrad Sloup. Prostě prochodili jsme, co se dalo, i do Lužických hor se zajeli podívat na vrchol Luže a každý den pak na rakvičku do občerstvení Pod Stráží.

K našim táborům patří nejenom práce při každodenní činnosti a zajištění stravování, neboť si zásadně vaříme sami, ale i stezka odvahy, různé soutěže a hry a hlavně večerní taneční tréninky, protože náš oddíl je hlavně taneční country skupinou, působící již od roku 2003. Děti vystupují na místních akcích, plesech a bálech.

Těch 14 dní uteklo jako ta voda, co nám padala z nebe, a již tu byla rozlučka, předposlední večer s karnevalem a soutěží o nejhezčí masku a různými dárky a hlavně s překvapením, že poslední den všichni navštívíme Bengálskou noc na koupališti. Ten den pršelo, tedy spíše lilo, ale to nikomu nebralo náladu a tak si všichni zatančili při písničkách Michala Davida Revival a hudebních peckách Abba Stars Revival. Shlédli jsme vystoupení Ohnivé show a překrásný ohňostroj. Spát se šlo pozdě po půlnoci a druhý den v sobotu 30. července nastalo loučení.

S tanečníky se sejdeme na country bále v Budyni nad Ohří v pátek 5. srpna po 19. hodině, kde mají vystoupení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám