Hlavní obsah

Taneční zábava v domově seniorů? Ve Kdyni to jde

Novinky, Jaroslav Baďura

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zaměstnance Domu seniorů Kdyně, kteří se zde snaží vytvořit pro své obyvatele opravdový Domov, nezastaví při nápadu na uspořádání pravé taneční zábavy ani to, že většina obyvatel Domova se těžce pohybuje a mnozí jsou upoutáni na invalidní vozíček.

Foto: Zdeňka Mazancová
Článek

Naposledy se o tom obyvatelé Domu seniorů přesvědčili v závěru října, kdy jim zaměstnanci uspořádali taneční odpoledne.

„V našem Domově vystoupila ve velké jídelně taneční skupina Hanka z Domažlic. Členky souboru u nás vystupují pravidelně několikrát do roka a rády se k nám vrací. Vždy přichází s novým vystoupením, které dokáže potěšit naše obyvatele,“ říká jedna z organizátorek taneční zábavy, ergoterapeutka Zdeňka Mazancová.

Také tentokrát jedinečné nápady a originální kostýmy taneční skupiny Hanka z Domažlic zaujaly všechny přítomné diváky. Pro tento slavnostní den si tanečníci připravili skladbu „Jožin z bažin“ a slavnostní tanec od Johanna Strausse.

„Tentokrát jsme pro naše obyvatele vymysleli, že vystoupení doplníme o taneční odpoledne s občerstvením, v rytmu dechovky si všichni obyvatelé zatančili se zaměstnanci a v pauzách si hosté společně vypili šálek dobré kávy a snědli sváteční chlebíček. Tancovat mohli i všichni na vozíčku. Zatančili si i ti, kdo si mysleli, že už si nikdy nezatančí kvůli svému zdravotnímu stavu,“ doplnila Zdeňka Mazancová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám