Hlavní obsah

Taneční skupina Tutti Frutti přivezla z berlínského klání do České Lípy druhé místo

Novinky, Robert Knobloch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tutti Frutti, nejúspěšnější taneční skupina regionu, uspěla i v evropské konkurenci a na soutěži World of Dance, která se konala o minulém víkendu v Berlíně, vybojovala druhé místo.

Foto: Robert Knobloch

Taneční skupina Tutti Frutti.

Článek

World of Dance (WOD) je nejprestižnější soutěžní světové turné ve stylu Urban Dance, které v průběhu celého roku postupně navštíví celkem čtrnáct různých míst napříč celým světem a účastní se jej ti nejlepší tanečníci.

Nejblíže k našim hranicím se taneční soutěž WOD konala v Berlíně, kam organizátoři pozvali i úspěšnou českolipskou taneční skupinu Tutti Frutti, které se již podařilo vyhrát celou řadu tanečních soutěží, ale možnost srovnání s evropskou špičkou zatím neměla.

„Obrovským úspěchem a splněním snu pro nás bylo již samotné pozvání na soutěž a o nějakém slušném umístění se nám ani nezdálo a z druhého místa máme samozřejmě obrovskou radost,” popsala své dojmy jedna ze členek skupiny.

Českolipští tanečníci obdrželi pozvání na soutěž na poslední chvíli, a tak byli nuceni intenzivně trénovat takřka až do samotného odjezdu. Málo času bylo i na přípravu tanečních kostýmů, nicméně v doprovodné soutěži o nejlepší kostým skupina Tutti Frutti obsadila první místo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám