Hlavní obsah

Taneční projekt Mokré ruce přišel za diváky do Cooltour centra v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Taneční projekt Mokré ruce měli možnost v neděli 26. února vidět diváci v Cooltour centru na Černé louce v Ostravě. Představila se zde tanečnice Veronika Kolečkářová, která zvuky a tóny hudby převedla do taneční podoby.

Foto: Josef Zajíc

Mokré ruce - 26. 2., Cooltour Ostrava, Veronika Kolečkářová

Článek

Projekt Mokré ruce vznikl spojením dvou prvků tance a hudby a dvou dvojic. Tanečníků a hudebníků. Základní hudební hladinou jsou různé proměny zvuků vody. Kapání, šplouchání, bublání, přelévání, víření a tónů tvořících při dopadajících kapkách vody do plechové nádoby. K tomu se v různých dynamických odstínech přidávaly rozmanité zvuky bicích nástrojů a tóny hry na saxofon.

Na podkladu těchto zvuků a tónů předvedla Veronika Kolečkářová strhující, emočně nabitý tanec s expresivními prvky v hodinovém vystoupení. Na soubor bicích nástrojů hrál Martin Kleibl, na saxofon Radim Hanousek a vodní zvuky vytvářel Florian Tilzer.

"Snažíme se v centru Cooltour nabízet divákům různé taneční skupiny, jednotlivce a spojit hudební žánry s pohybem. Pořádáme taneční workshopy, při nichž zájemcům předvádějí své umění špičkoví tanečníci, choreografové a pedagogové. Počátkem března (5. 3.) se v Klubu Atlantik uskuteční pravidelná přednáška Fragmenty současného tance a na počátek dubna chystáme pantomimické představení  Budovatel Tomáše Legierského," informovala Eva Friedlová, dramaturgyně tanečních a pohybových aktivit Cooltour centra v Ostravě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám