Hlavní obsah

Taneční na ledě probíhají na zimním stadionu v Ostravě-Porubě

Novinky, Josef Zajíc

Taneční na ledě je jedna ze sportovních aktivit pro širokou veřejnost. Sportovní aktivita rekreačního charakteru je primárně určená pro dospělou veřejnost. Odpovídá tak záměrům akcí v rámci projektu OSTRAVA!!! Evropské město sportu 2014.

Foto: Josef Zajíc

Tanečné na ledě. Ostrava 2. března 2014. Adéla a Daniel tvrdě trénují.

Článek

Od pátku 28. února se v poledních hodinách vždy v blocích prohánějí po ledové ploše zimního stadionu SAREZA v Ostravě-Porubě zájemci o Taneční na ledě.

Kurz pro zájemce z řad veřejnosti pořádá Bruslařský klub LR Cosmetic Ostrava. Duchovním otcem a vedoucím projektu je předseda bruslařského klubu Ing. Stanislav Žídek, který se k projektu vyjádřil.

„Chtěli jsme na led dostat především dospělou veřejnost. Ve třech blocích jim nabízíme základní výuku dovednosti pro ty, kteří by pohyb na ledě jako sport rádi objevili. Pro pokročilejší nabízíme výuku bruslení v tanečním rytmu a základy pro některé tance na ledě. Navíc jsou tu třeba i potencionální rodiče nebo prarodiče dětí, které třeba k bruslení přivedou,” sdělil Žídek.

První taneční a bruslařský blok byl ukončen v neděli 2. března. Skupina 70 zájemců je rozdělena do tří skupin podle výkonnosti základních bruslařských dovedností. Do kurzu se přihlásili jak dvojice, tak jednotlivci, kteří spolu vytváří páry, aby po ukončení třetího bloku 15. března dokázali společně zatančit na ledě polku, ti vyspělejší i valčík.

O účastníky kurzu se starají čtyři trenéři. Kromě již zmíněného Ing. Stanislava Žídka, trenéra I. třídy, učí základům tance na ledě ještě Mgr. Viera Dobešová a Ing. Milan Brzý - účastnici MSJ, ME, MS v tancích na ledě a mistři ČR a SR, a Ing. Ondřej Zavila, trenér BK LR Cosmetic Ostrava.

Členové kurzu mají také cvičení na suchu, kde v tělocvičně pod vedením ve světě úspěšného tanečního páru J. Mazůch a M. Gatěková, se učí základům latinskoamerických tanců a salze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám