Hlavní obsah

Tanec Praha na ostravské scéně představí izraelskou choreografku

Novinky, Josef Zajíc

Mezinárodní festival současného tance a pohybového divadla Tanec Praha také letos míří do regionů. Jeho hlavní ostravskou scénou se 20. června stane Multižánrové centrum Cooltour. Pět ženských interpretek svým pohybem dokáže, že neustálá změna je lidskou přirozeností.

Foto: Zdroj: Transforma

Ilustrační foto.

Článek

Divoká choreografie Transforma se zrodila na základě společného procesu izraelské choreografky Mayi Lipsker, pětice tanečnic z VerTeDance a irského hudebníka Roye Carrolla.

"Představení patří mezi špičkové produkce současné taneční a pohybové scény s velmi osvěžujícím zahraničním rukopisem. Je velmi dynamickým a přitažlivým kusem s lehkou fantasy tematikou a silnou ženskou energií," přiblížila představení Eva Friedlová z taneční sekce Multižánrového centra Cooltour v Ostravě.

Choreografka Maya Lipsker ke svému dílu dodala: "Transforma již podle názvu hovoří o změně. Stavíme na scénu moment, ve kterém dochází k totální transformaci existence. Odhalujeme pravé podstaty bytostí, jejich tváře, které se však lusknutím prstů mění. Postupným odkrýváním masek uvolňujeme silné emoce, které se doposud skrývaly hluboko v podvědomí. Jsou to opravdu nevinné ženy, které tančí na jevišti? Nebo jsou to zvířata, bestie, muži či děti?" uzavírá choreografka.

Na scéně se představí zkušené tanečnice Tereza Ondrová, Lenka Bartůňková, Martina Lacová, Věra Ondrašíková a Tereza Hradílková v  rolích, kde budou nejen tančit, ale také hrát a zpívat.

Představení se koná 20. června ve 20.00 hodin v Multižánrovém centru Cooltour v Ostravě na Černé louce. Po představení se uskuteční diskuse s účinkujícími.

Vstupné: 150,100, 50 Kč. Předprodej: Ostravský informační servis nebo SHAKEspearova kavárna Cooltour.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám