Hlavní obsah

Také letos proběhne v Kroměříži Neslýchaně zábavný večer s populárními umělci

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Poradenské centrum pro sluchově postižené Kroměříž, o. p. s. pořádá letos už třetí ročník koncertu Neslýchaně zábavný večer. Ten bude vyvrcholením Týdne sluchově postižených ve Zlínském kraji. V rámci večera, který proběhne 14. září v Domě kultury v Kroměříži, vystoupí řada známých umělců.

Foto: archiv autora

Neslýchaně zábavný večer proběhne už potřetí v Kroměříži.

Článek

Seznámit veřejnost, ale třeba i politiky či úřady s životem osob se sluchovým postižením, s jejich problémy i údělem denně překonávat překážky, které jsou pro lidi bez handicapu samozřejmostí – takové jsou hlavní cíle Týdne sluchově postižených ve Zlínském kraji, který ve dnech 10. - 14. září připravilo Poradenské centrum pro sluchově postižené Kroměříž.

Osvětová kampaň se jako každý rok koná při příležitosti Mezinárodního dne neslyšících. Program, který se uskutečni jednak přímo v sídle poradenského centra na Hanáckém náměstí v Kroměříži, jednak v jiných důstojných prostorách, se pravidelně setkává s velkým zájmem veřejnosti. 

Pro letošní rok chystá poradenské centrum v Kroměříži nejen dvě zajímavé přednášky (Jak na sociální dávky a Historie Českomoravské jednoty neslyšících), ale i další akce – zatímco v úterý 11. září je v plánu zájezd do Osvětimi, ve čtvrtek 13. září proběhne návštěva Biskupské mincovny v Kroměříži.

Týdenní program vyvrcholí 14. září ve velkém sále Domu kultury v Kroměříži slavnostním společenským večerem originálně nazvaným Neslýchaně zábavný večer. 

V hvězdně obsazeném programu vystoupí Leona Machálková, herec a šansoniér Jiří Bartoň, kouzelník Pavel Kožíšek, hudební formace Karel Gott revival Morava, bubeník Hanz Sedlář, členové Divadelního spolku Kroměříž, děti z hudební školy D-Music Kroměříž a velká legenda – zpěvačka Yvetta Simonová, která slaví letos významné životní jubileum.  

Silným zážitkem jistě bude umělecké tlumočení písní do znakového jazyka skupinou Hands dance z Brna. Celým večerem bude provázet známý moderátor Aleš Cibulka. 

Měli byste znát

Neslyšící a nedoslýchaví mají velmi omezený výběr z nabídky různých společenských a kulturních akcí. Společné návštěvy programů, například filmových a divadelních představení, koncertů a podobných akcí, předkládají komunikaci uzpůsobenou neslyšícímu (znakový jazyk, simultánní přepis). 

Stávající situace v této kulturní oblasti však s takovým typem znevýhodnění návštěvníků většinou nepočítá, což přispívá k vydělování sluchově postižených z většinového kulturního a společenského života.

A právě realizaci Neslýchaně zábavného večera považuje poradenské centrum za velmi důležitou součást naší usilovné snahy o propojení světů slyšících a sluchově postižených lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám