Hlavní obsah

Syn týral matku několik měsíců, kopal ji a škrtil ručníkem

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik měsíců nebezpečně vyhrožoval a týral svou pětasedmdesátiletou matku osmatřicetiletý muž. Královéhradečtí policisté se to dozvěděli minulý týden, kdy žena našla konečně odvahu a požádala o pomoc. Násilník skončil ve vazbě.

Foto: PČR

Ilustrační foto

Článek

Muž žil spolu s matkou v řadovém domku Hradci Králové. V minulosti ji opakovaně napadal velmi hrubými a vulgárními výrazy, požadoval po ní peníze, zamykal ji v bytě. Stará paní se stala i pravidelným terčem jeho fyzických útoků, kdy do ní mimo jiné kopal. V létě loňského roku ji škrtil smyčkou vytvořenou z ručníku. "Ženě opakovaně vyhrožoval fyzickou likvidací s tím, že ji přejede autem, nebo shodí ze schodů," popsala chování agresora mluvčí královohradecké policie Lenka Burýšková s tím, že k útokům docházelo zejména v době, kdy byl muž opilý.

K poslednímu útoku došlo 31. ledna, kdy syn matku opět vulgárně napadal a hrubě urážel. "Rozbíjel nábytek a tloukl se lahví do hlavy, čímž si způsobil krvácení. Žena utekla k sousedům a na místo přivolala policii," dodala mluvčí. Protože byl muž po příjezdu hlídky agresivní, nasadili mu policisté pouta a vzhledem k jeho značné opilosti ho odvezli na záchytku.

Případ vykazoval znaky domácího násilí a tak byl útočník „vykázán“ ze společného obydlí. Druhý den byl podroben výslechu, kde své chování vůči matce popřel, přiznal se ale, že je pravidelným uživatelem marihuany. Policisté ho následně obvinili ze spáchání přečinu nebezpečné vyhrožování a ze zločinu týrání osoby žijící ve společném obydlí.

V současné době je stíhán vazebně, za výše uvedené činy mu hrozí až osmileté vězení.

Výběr článků

Načítám