Hlavní obsah

Světový den laskavosti podpořilo i Salesiánské středisko Štěpána Trochty v Teplicích

Novinky, Hana Machová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadace Karla Janečka oslovila děti, aby si vyzkoušely vykonat nezištný laskavý skutek v rámci Světového dne laskavosti (13. listopadu). Cílem happeningu bylo zviditelnit důležitost tématu laskavosti v současném světě a inspirovat veřejnost.

Foto: Hana Machová

Zpíváme v nemocnici

Článek

Vzpomenete si, kdy se na vás naposledy někdo „jen tak“ vlídně usmál? Kdy jste zaznamenali ve svém okolí úplně obyčejný laskavý skutek? V dnešní uspěchané době, v níž sotva zvládáme každodenní povinnosti, většina z nás nestíhá sledovat, jak se k sobě lidé chovají. Často se stává, že obyčejné laskavé skutky bereme jako samozřejmost. V Nadaci Karla Janečka věří, že by se měly stát přirozenou součástí lidského života. Proto je chtějí vyhledávat, poukazovat na ně a „laskavce“ odměňovat.

V rámci Světového dne laskavosti (13. listopadu) vyhlásili výzvu "Jsem laskavec", do které se zapojilo na 400 škol a jiných organizací. Vybíraly z těchto laskavostí:

Ukliďte okolí své školy či si vyberte jiné libovolné místo. Uspořádejte sbírku starého oblečení a věnujte ho potřebným. Najděte si ve vašem okolí zvířecí útulek a nabídněte jim svoji pomoc. Udělejte radost lidem z Domova pro seniory – například jim něco upečte, nacvičte divadelní představení apod.

Salesiánské středisko Štěpána Trochty v Teplicích se k výzvě "Jsem laskavec" zapojilo hned několikrát.

Děti ze střediska v Proseticích uklízely své okolí. Farní klub zazpíval pacientům Nemocnice Teplice. Mládež z hudebního kroužku v Trnovanech zahrála a zazpívala pro radost lidem ve stacionáři v Proboštově. Děti ze střediska v Trnovanech rozdávaly kolem Luny úsměvy a přáníčka.

Reklama

Výběr článků

Načítám