Hlavní obsah

Světově známé kvarteto MozART Group přijede po dvou letech opět do Zlína

Novinky, Petra Svěráková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Populární čtveřice polských hudebníků, známá po celém světě pod názvem MozART Group, vystoupí znovu ve Zlíně. 22. října letošního roku zahraje toto netradiční kvarteto opět ve zlínském Kongresovém centru, které před dvěma lety zcela vyprodalo.

Foto: archiv agentury Velryba

MozART GROUP

Článek

U diváků, kteří aplaudovali několikrát ve stoje, měli tehdy mimořádný úspěch. Pořádající Agentura Velryba zahájila předprodej vstupenek na tento mimořádný podzimní koncert. Je možné je zakoupit v prodejní síti TICKETPRO.

„Koncert, který MozArt Group zahráli na podzim 2012 ve Zlíně, měl mimořádný divácký ohlas. Dalo by se říct až fenomenální. Proto jsme ihned započali jednání o dalším termínu. Trvalo to rok a půl, protože soubor má kalendář plný na dva roky dopředu. Osobně jsem moc rád, že se nám podařilo říjnový termín získat,“ uvedl Michal Žáček, ředitel pořádající Agentury Velryba.

I tentokrát půjde o koncert klasické hudby ve velmi netradiční a především vtipném podání. Lze předpokládat, že nebude chybět brilantní hráčská technika nečekaně doplňovaná hraním například na láhev od piva, nebo že hudebníci budou používat i sportovní předměty jako pingpongovou pálku nebo nafukovací balónek a další netradiční hudební nástroje a rekvizity.

MozART Group ročně odehrají více než 200 koncertů po celém světě. Svého koncertního DVD prodali přes 100¨000 kusů a účinkovali i s takovými osobnosti, jako je třeba Bobby McFerrin, americký jazzový zpěvák, skladatel a dirigent, který se proslavil skladbou Don´t worry, be happy. Pravidelně koncertují po celé Evropě, Kanadě, USA, Asii a dalších zemích.  

MozART Group, 22. 10. 2014 od 19:00 hodin, Kongresové centrum Zlín

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám