Hlavní obsah

Světlana z Uralu obrala důvěřivého muže o milión korun

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na vlastní hloupost doplatil čtyřiapadesátiletý ženatý muž ze Zlína, který přes internetovou seznamku poznal Světlanu z města za Uralem. Jeho nová „známost“ z něj postupně vylákala přes milión korun.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

V okamžiku, kdy mu došlo, že se stal obětí podvodu, oznámil vše zlínským policistům. S ženou, která se mu představila jako Světlana, si dopisoval asi měsíc.

„Podle jeho slov se sblížili natolik, že se dohodli na její návštěvě v České republice. Tím odstartoval kolotoč událostí, které pro muže skončily ztrátou více než jednoho miliónu korun,“ sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

První částkou, kterou po něm jeho nová známost požadovala, byly peníze na vyřízení cestovního pasu. "Poté následovaly peníze na letenku, na lékařské vyšetření a ošetření, na úplatky pro tamní policisty. Kolotoč výdajů skončil v červnu oznámením údajné Světlaniny sestřenice, že Světlana zemřela při autonehodě,“ popsala průběh podvodné události policistka.

Kriminalisty nyní čeká nelehký úkol objasnit, kdo je Světlana z města za Uralem a kam putovaly peníze podvedeného muže. „Prozatím se jim podařilo zjistit, že její aktivity sahají i do dalších států evropské unie. Případ šetří jako podezření ze spáchání zločinu podvod. Kvůli výši způsobené škody hrozí ‚Světlaně‘ v případě jejího vypátrání a odsouzení trest odnětí svobody až na osm let,“ dodala Monika Kozumplíková.

Policisté varují všechny ženy a muže před podvodníky a podvodnicemi, kterými se to na internetových seznamkách jen hemží.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám