Hlavní obsah

Svět viděný očima lidí s nemocí motýlích křídel

Novinky, Veronika Michálková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Právě v těcho dnech vznikají v pražském ateliéru fotografie k projektu 12plus12. Letošní projekt je tak trochu pánská záležitost.

Foto: DebRA
Článek

Letošním tématem charitativního projektu 12plus12 je svět viděný očima lidí s nemocí motýlích křídel. Projekt se rozhodlo podpořit 12 mužů, významných osobností z oblasti kultury a sportu.

Pod dohledem přední české fotografky Lucie Robinson vznikají v těchto dnech fotografie, na nichž bude 12 mužů zachyceno v jejich typických situacích, viděných však očima lidí s nemocí motýlích křídel. Na fotografiích spatříme Jiřího Bartošku, Ondřeje Brzobohatého, Marka Ebena, Tomáše Kluse, Lukáše Konečného, Jiřího Korna, Milana Lasicu, Libora Peška, Bolka Polívku, Jana Potměšila, Roberta Vana a Petra Zusku.

V rámci projektu vznikne také fotografie, na níž bude patronka o. s. DebRA a zakladatelka projektu 12plus12 Jitka Čvančarová zvěčněna se všemi předměty, jež byly použity při focení letošního projektu.

Fotografie budou využity pro vytvoření týdenního diáře na rok 2012, který bude na různých místech dostupný od října roku 2011. Výtěžek z prodeje pak bude věnován na podporu o. s. DebRA.

Fotografie budou, ale také součástí výstavy, která vznikne po ukončení focení. Společně s fotografiemi budou vystaveny i předměty, které byly zhotoveny právě pro účely tohoto projektu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám