Hlavní obsah

Svatomartinská vína potečou na Slovácku celý listopad

Novinky, Zdeněk Šmýd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svatomartinská vína se mohou letos oficiálně prodávat už 8. listopadu. Vinaři Slovácka si pro milovníky mladých vín připravili velké ochutnávky nejen na první možný víkend, ale i na tři následující.

Foto: Zdeněk Šmýd

Vinaři Slovácka připravují ochutnávky nejen Svatomartinských vín s certifikátem, ale i těch mladých bez oficiální značky.

Článek

Jen dny zbývají do otevření Svatomartinských vín a Slovácko si chystá velké množství ochutnávek, které rozhodně nebudou jen tradičního 11. listopadu.

Jelikož letos Vinařský fond povolil otvírání o tři dny dříve, už v sobotu 9. listopadu přijede Martin na bílém koni do Čejkovic na zámek, kde se od 11.00 koná oblíbená ochutnávka zaměřená na mladá vína od čejkovických vinařství.

V ten samý den a stejnou hodinu vypukne ochutnávka před hodonínskou radnicí. Ta každoročně nabízí mladá vína oblasti Hodonínska a Podluží a k nim servíruje svatomartinskou husu.

V tradiční datum 11. 11. a tradiční čas se přidá slovácká metropole Uherské Hradiště. Uskuteční se jak tradiční Žehnání Svatomartinských vín na Masarykově náměstí, tak netradiční ochutnávka nazvaná Svatomartinskému navzdory ve vinařství Medek.

V sobotu 16. 11. přímo do sklepů za vinaři

V sobotu 16. 11. pak bude možné vyrazit dokonce i do sklepů přímo za jednotlivými vinaři. Od dopoledních hodin například při Festivalu vína na Hovoransku nebo při Svatokateřinských slavnostech v Mutěnicích. Stejný den jsou na programu i populární Svatomartinské slavnosti ve Bzenci, při kterých městem táhnou napoleonská vojska.

Slovácko má ale vína tolik, že akce budou pokračovat. Například 23. 11. budou ochutnávky v Nechorách u Prušánek a 30. 11. svá mladá vína nabídnou vinaři Strážnicka v Sudoměřicích.

Další informace k ochutnávkám Svatomartinských a dalších mladých vín najdete aktuálně na webu www.slovacko.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám