Hlavní obsah

Svatohorští gymnazisté v Nemocnici na konci světa

Novinky, Tomáš Bílek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Studenti svatohorského gymnázia se zúčastnili vernisáže výstavy Nemocnice na konci světa, která proběhla ve středu 3. prosince v Chodbě místopředsedů Senátu Parlamentu ČR v Praze.

Foto: Jan Cvačka

Pákistánský velvyslanec Tajmmul Altaf

Článek

Výstava fotografií je věnována projektu Czech hospital o. s., který provozuje nemocnici a školu ve vesnici Arandu v pákistánském pohoří Karakoram. Fotografie představují běžný život v Arandu, radosti i strasti jejích obyvatel či lékařů působících v české nemocnici.

Vernisáž zahájil senátor Ing. Leopold Sulovský, který nad celou akcí převzal záštitu. Poté řekla několik slov i RNDr. Dina Štěrbová, která návštěvníkům objasnila historii celého projektu, který spolu s Ing. Vítězslavem Dokoupilem založili a intenzivně se mu věnují již od roku 2005.

Jejich záslužnou činnost ocenil i Tajammul Altaf, pákistánský velvyslanec v ČR. Všem přítomným vysvětlil, že lidé jako Dina Štěrbová a Vítězslav Dokoupil jsou ti, kteří dokáží svojí prací měnit svět k lepšímu.

Zástupci Gymnázia pod Svatou Horou předali během vernisáže RNDr. Dině Štěrbové finanční prostředky, které vybrali během příbramské Noci divadel 2014. Peníze jsou určeny na plat učitele v arandské škole.

Dina Štěrbová poděkovala svatohorským gymnazistům za charitativní činnost, těší se na další spolupráci v roce 2015, kdy osobně navštíví Příbram a zahájí zde výstavu Nemocnice na konci světa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám