Hlavní obsah

Svátek matek na zámku Loučeň: návrat do středověku i romantický piknik v trávě

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všechny maminky slaví svátek v neděli 8. května. Zámek Loučeň pro ně připravil také jeden dárek; a to vstupné zdarma. Den matek oslaví maminky na zámku návratem do středověku i romantickým piknikem v trávě.

Foto: zámek Loučeň
Článek

Na zámku Loučeň se letos bude slavit v romantickém duchu 14. století, kdy byl Karel IV. malým chlapcem (jeho 700. výročí narození si letos připomínáme). Přenesete se do časů dětství Karla IV. a spolu s jeho matkou, Eliškou Přemyslovnou, oslavíte Svátek matek.

„Tato akce se na zámku bude letos konat potřetí a vznikla jako protipól k akci Den otců. Chceme, aby si maminky svůj den užily a oslavily ho prostřednictvím zážitků sdílených se svými nejbližšími,“ vysvětluje koncept slavnosti Ing. Kateřina Šrámková, iniciátorka akce.  

Ženy, které se cítí spíše jako bojovnice, než strážkyně domácího ohně, si mohou zkusit výuku lukostřelby. Nachystány budou i ukázky výcviku dravců, odvážnější si mohou vzít dravce na ruku v rukavici.

V hlavním programu uvidíte několik rytířských soubojů a vystoupení, můžete se učit střelbě z luku, katapultu, vyzkoušet si dobovou zbroj.

Součástí programu Dětství Karla IV. je cesta za získáním rytířského titulu a tím i možnost stát se členem družiny Karla IV. na jeho cestě na francouzský dvůr. Děti při putování zámeckým parkem plní úkoly, při kterých musí ukázat svoji statečnost a šikovnost, v cíli je čeká odměna – pasování na rytíře a pozvánka do družiny Karla IV.

Piknik na louce u zámku

Nejen maminky, ale také všichni návštěvníci zámku, mohou zažít romantický piknik na louce s výhledem na zámek. Návštěvníci si mohou přinést svůj vlastní piknikový koš,nebo si ho předem objednat na zámku.

Přáníčko pro maminku 

Zajisté každá maminka si zaslouží malý dáreček, který potěší. Proto budou mít děti možnost vyrobit pro své maminky přáníčko ke Dni matek ve výtvarné dílničce. 

Prohlídky zámku

Na zámku mohou návštěvníci zažít speciální prohlídky zámku s Bílou paní nebo dětskou či čokoládovou prohlídku zámku. 

Otevírací doba: brána zámku se otevře v 10 hodin a uzavře po 17. hodině.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám