Hlavní obsah

Šumavský Mouřenec opět ožije filmovou produkcí

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z nejznámějších a nejzajímavějších šumavských lokalit, jejíž dominantou je kostel sv. Mořice, přitahovala a stále přitahuje filmové tvůrce.

Foto: Jan Kaše

Kostel sv. Mořice na Mouřenci

Článek

Tento víkend se kromě pravidelných prohlídek (v 11.00 a ve 12.00 hod.) uskuteční další mouřenecká setkání v rámci cyklu Léto na Mouřenci 2015. A návštěvníci se mají opravdu nač těšit.

V sobotu 29. srpna bude v 19.00 hod. zahájen program s názvem Filmový Mouřenec aneb Mouřenec ve filmu a filmy o Mouřenci, který zahrnuje ukázky (Policie Modrava:Vraždné esemesky, Záhady Toma Wizarda: Živí mrtví z Mouřence, Tři životy, Zmizelá  Šumava: Farářem na Mouřenci), setkání s tvůrci, zákulisní informace z natáčení a také besedu Emilem Kintzlem.

Ve 20.30 hod. uvede režisér Jiří Strach známou a oblíbenou pohádku Anděl Páně, jejíž děj se částečně odehrává právě na Mouřenci. 

V neděli 30. srpna se pak od 14.00 hod. uskuteční akce s názvem Školství na Mouřenci, při níž se zájemci mohou seznámit s příběhy učitelů bývalé školy, nahlédnout do kroniky, zhlédnout fotografie a dokumenty či setkat se s bývalými žáky.  

Reklama

Výběr článků

Načítám