Hlavní obsah

Studujte restaurování. Řemeslo, které propojuje historii s dnešním světem

Novinky, Jana Schmiedtová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Váháte, na kterou školu si podat přihlášku, ať už letos, nebo v následujících letech? Upřednostňujete praktickou výuky před biflováním, zajímá vás historie a chcete být její součástí? Ano? Pak už zbývá jen jedna otázka: Už jste slyšeli o Vyšší odborné škole restaurátorské v Brně?

Foto: Jana Schmiedtová
Článek

Do 29. května 2015, je možné si podat přihlášku na jeden ze tří studijních oborů, které vyšší odborná škola restaurátorská nabízí. Jsou to obory konzervování a restaurování nábytku a nepolychromované dřevořezby, konzervování a restaurování keramiky a konzervování a restaurování malířských a dekorativních technik.

Všechny studijní obory jsou tříleté s denní formou vzdělávání. Součástí učebního plánu jsou například základy fotografování nebo dějiny umění a dějiny řemesla. Ve výtvarné přípravě si uchazeč prohlubuje talent modelováním, kreslením a malováním.

Studium je obohaceno tuzemskými i zahraničními zájezdy a odbornými exkurzemi. Velkou výhodou jsou školou placené zahraniční odborné praxe v restaurátorských ateliérech v Anglii, Francii, Polsku, Německu nebo Rakousku.

Vyšší odborná škola restaurátorská vznikla při Střední škole uměleckých řemesel v Brně. V roce 2000 se škola přestěhovala do objektu na Obřanské ulici v Brně. V roce 2003 se otevřel obor konzervování a restaurování malířských a dekorativních technik. Na konci předloňského roku se škola přestěhovala z Maloměřic do centra Brna na Francouzskou ulici, kde byly nově vybudovány unikátní restaurátorské ateliéry.

Reklama

Výběr článků

Načítám