Hlavní obsah

Studentské filmy podpořené z grantu IS Produkce měly společnou premiéru

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 26. září se v Golden Apple Cinema uskutečnila premiéra snímků studentů Ateliéru audiovizuální tvorby UTB. Společným jmenovatelem filmů byl soukromý grant, který studentům poskytlo filmové a produkční studio IS Produkce. Mezi diváky nechyběl ani hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek a další hosté.

Foto: IS produkce
Článek

Mladé tvůrce přišla podpořit nejen vedoucí Ateliéru audiovizuální tvorby Irena Kocí, ale také úspěšný režisér, scénárista a producent Dan Svátek. V průběhu večera se postupně představili zástupci jednotlivých filmových štábů a následně na velkém plátně i snímky Enter Exit, Tarot a Terno. Na jejich natočení přispěla IS Produkce v letošním roce částkou téměř 660 tisíc korun.

„I v nadcházejícím roce se studenti UTB budou mít možnost ucházet o půl milionu korun, který bude rozdělený v rámci pitchingu,“ vyhlásil nový ročník podpory pro mladé filmaře Martin Gazda, majitel IS Produkce.

Společné uvedení filmů mělo i charitativní rozměr. Výtěžek ze vstupného i příspěvky hostů byly věnovány na projekt Malé Mimi, který přispívá na provoz speciálních pokojů neonatologického oddělení zlínské porodnice a poradenství pro rodiče předčasně narozených dětí. Projekt představil a o novinkách informoval primář novorozeneckého oddělení KNTB Jozef Macko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám