Hlavní obsah

Studenti z Ostravy a Opavy budou reprezentovat kraj v orientačním běhu

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 15. května se zaplnil střed města Opavy a přilehlý park mladými orientačními běžci Moravskoslezského kraje ze základních a středních škol. Bojovali o postup v soutěži družstev na celostátní finále Přeboru škol do Plané nad Lužnicí. Závod připravili členové oddílu OB TJ Opava.

Foto: Josef Zajíc

Start závodu v 10,30 u Chrámu Nanebevzetí Panny Marie v Opavě. 15.5.2013

Článek

Postupový závod uspořádali členové oddílu orientačních sportů TJ Opava pod vedením ředitelky závodu Evy Němčíkové. Připravili náročné tratě v zástavbě středu města Opavy v okolí radnice, divadla a přilehlého parku a v blízkosti Ptačího vrchu.

Nejlepší družstva základních a středních škol postoupila do celostátního finále Přeboru škol, který se bude konat  5. června 2013 v Plané nad Lužnicí. Tam se sejdou reprezentanti všech krajů České republiky.

Soutěží se ve dvou kategoriích - základní školy, které jsou složeny ze žáků a žákyň 6.-7. a 8.-9. tříd, přičemž za každou školu může závodit vždy pět dětí v příslušné kategorii.

Studenti a studentky středních škol soutěží ve dvou kategoriích a to děvčata 1.-4. ročníků a chlapci 1.-4. ročníků. I v tomto případě může za družstvo startovat nejvýše pět studentů v kategorii. Do družstva základní i střední školy bodují vždy dva nejlepší z každé vypsané kategorii.

Moravskoslezský kraj budou reprezentovat žákyně a žáci ZŠ Engliše z Opavy. Střední školy pak dvě družstva gymnázium Opava a gymnázium Františka Hajdy z Ostravy - Hrabůvky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám