Hlavní obsah

Studenti umění představují svou tvorbu ve zlínské Alternativě

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až do 29. března jsou v prostorách Alternativy – kulturní institut Zlín k vidění výtvarná díla studentů a absolventů Zlínské soukromé vyšší odborné školy umění, která právě letos oslaví 20. výročí své existence.

Foto: Zlínská soukromá vyšší odborná škola umění
Článek

Výstava pod názvem Zlínský obraz světa II. představuje kresby, grafiky, malby, sochy a objekty z archivu školy a volně navazuje na předchozí expozici pod stejným názvem, kterou si milovníci umění mohli prohlédnout v galerii na zámku ve Zlíně už v roce 2009.

„Rádi bychom prostřednictvím této výstavy představili veřejnosti nejen zajímavá díla mladých autorů současné výtvarné scény, ale chceme také zájemcům o studium a jejich rodičům přiblížit činnost naší školy a nabídku jejích uměleckých oborů,“ uvedl ředitel školy Ivo Sedláček. 

V Alternativě vystavují svá díla malíři Petr Kunčík, Martin Čada, Jan Sytař, Petr Dub, Petr Bařinka, Tomáš Hrubiš nebo Kateřina Plesníková. S grafikami se zde prezentuje Libor Vašíček, Markéta Prokopová, Aleš Loch, Tereza Pokorná či Marek Ehrenberger. Prostorovou tvorbou (sochy či objekty) jsou zastoupeni Zdeňka Saletová, Denisa Hřičiščová, Alena Pečivová, Eva Vavrečková, Jakub Šimek, Tomáš Juřička, Libuše Pražáková, Petr Gerych či Miroslav Dolák a mnozí další mladí tvůrci.

Výstava je dostupná ve všední dny od 8 do 12 hodin a od 13 do 17 hodin, v sobotu od 10 do 16 hodin. Vstup je zdarma.

Zlínská soukromá vyšší odborná škola umění

Výuka zde byla zahájena v září roku 1994 a studenti mohou navštěvovat obory Užitá malba, Grafická tvorba a Sochařská tvorba.

Už od vzniku školy je její součástí i herecký ateliér, obor Hudebně dramatické umění, jehož studenti hrají pravidelně v MD Zlín v „Dílně 9472“.  Zlínská soukromá vyšší odborná škola umění, o.p.s. otevře od září 2014 nový obor Výtvarná fotografie a nová média.

Reklama

Výběr článků

Načítám