Hlavní obsah

Středoškolačky si mohou v Olomouci vyzkoušet jeden den v IT firmě

Novinky, Šárka Štveráková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost TESCO SW se přidala k celosvětové iniciativě Girls Day a 28. dubna otevře své dveře všem přihlášeným středoškolačkám. Jedná se o projekt, který probíhá v šestnácti evropských zemích včetně České republiky a jeho cílem je motivovat dívky pro studium technických oborů.

Foto: Šárka Štveráková

Společnost TESCO SW, kde se interaktivní den Girls Day koná, sídlí v BEA campusu Olomouc

Článek

Každý rok se v dubnu na jeden den všem dívkám otevřou technické univerzity, firmy a výzkumná centra v rámci projektu Girls Day. Projekt je realizovaný společností Gender Studies o. p. s., která se intenzivně zabývá genderovou problematikou.

Do letošního ročníku se zapojila i společnost TESCO SW, která se zaměřuje na vývoj, výrobu a implementaci software. Své dveře otevře všem přihlášeným středoškolačkám 28. dubna.

Pro všechny středoškolačky z Olomouckého kraje bude v rámci interaktivního dne v TESCO SW připraven bohatý program. Studentkám budou představeny IT pozice, které ve společnosti zastávají zhruba ve 25 procentech také ženy. Zkušení pracovníci a především pracovnice seznámí účastnice s procesy v IT firmě.

V rámci programu je naplánována i prohlídka unikátní budovy BEA campusu Olomouc, a také například multimediálního studia BEA campus channel. Během celého setkání se dívky budou moci pracovníků ptát na cokoliv, co je z dané problematiky zajímá, sbírat zkušenosti a kontakty.

Na interaktivní den je možné se hlásit do 22. dubna 2016 na adrese: http://www.girlsday.cz/cz/pro-divky. Organizačně je projekt zajišťován společností BEA 4 Junior v rámci podpory mladých talentů v olomouckém regionu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám