Hlavní obsah

Středoškoláci ze Studénky se prezentovali v Hannoveru

Novinky, Vendula Foldyna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedinečný zážitek si odvezli čtyři studenti Střední školy ekonomicko-podnikatelské ve Studénce z německého Hannoveru, kde se v minulých dnech zúčastnili největšího světového veletrhu informačních technologií CeBIT.

Foto: Vendula Vlčková

Nejdůležitější částí dvoudenního pobytu v Německu se stala návštěva světového veletrhu CeBIT.

Článek

„Škola je zapojena do mezinárodního projektu Learn to teach by social web, jehož cílem je  postupné využívání sociálních sítí ve výuce fyziky, matematiky, cestovního ruchu a cizích jazyků. Společně s jedenácti zahraničními partnery jsme absolvovali čtyři pracovní setkání v evropských městech a naše několikaměsíční spolupráce vyvrcholila účastí na prestižní výstavě CeBIT v Hannoveru,“ vysvětlil pedagog Pavel Vrabl, který společně s kolegyní Danou Křížkovou doprovázel studenty ze Studénky do Německa.

Na schůzce v Hannoveru se setkalo 34 mladých lidí ze šesti zemí EU – ČR, Itálie, Německa, Dánska, Španělska a Velké Británie. „Podobné akce jsem se zúčastnil úplně poprvé a velmi mě bavilo komunikovat v angličtině. Každý z nás byl přidělen do skupiny, ve které jsme se zahraničními kolegy zpracovávali informace o významných IT firmách,“ uvedl Ondřej Hanzelka ze třetího ročníku.

Navštívili jsme tři německá města – Bielefeld, kde nás ubytovali v hostelu, dále Herford a Hannover. Zahájení prvního pracovního dne se uskutečnilo v Friedrich-List-Berufskolleg v Herfordu. Po vřelém přijetí všech účastníků projektu ředitelkou školy následovala praktická příprava vlastní prezentace.

Nejdůležitější částí dvoudenního pobytu v Německu se stala návštěva světového veletrhu CeBIT, na kterém projekt Learn to teach by social web představil tzv. kurikulum, díky němuž se mohou vzdělávací zařízení inspirovat k využívání sociálních sítí ve výuce.

„Reprezentanti každé školy připravili tříminutové video, ve kterém ilustrovali své aktivity. My jsme návštěvníkům představili naše televizní studio, práci se sociálními médii v hodinách a také interaktivní výuku cizích jazyků,“ sdělil Patrik Přadka, autor prezentačního spotu a velký nadšenec pro počítače. „Jsem velmi rád, že jsem zažil tuto skvělou příležitost setkat se s unikátní výstavou novinek ze světa výpočetní techniky. Věřím, že se na veletrh ještě někdy podívám,“ dodal.

Práce týmů šesti škol z různých konců Evropy bude zakončena v září ve Walesu, kde partneři zhodnotí svou více než roční snahu modernizovat výuku médií, která jsou mladým lidem tak blízká.

Kurikulum je v současné době přístupné pro všechna vzdělávací zařízení zdarma na webové stránce http://curriculum.learn2teach.eu.

Reklama

Výběr článků

Načítám