Hlavní obsah

Střední škola ve Zlíně zaměstnala muže s falešným maturitním vysvědčením

Novinky, Ondřej Kořínek

Dva muže s falešným vzděláním vyšetřují zlínští policisté, které na jejich stopu přivedli kriminalisté z Čech vyšetřující padělatele falešných maturitních vysvědčení a vysokoškolských diplomů.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Maturita za 15 tisíc, tak by mohl znít reklamní billboard, na který zareagoval šestatřicetiletý muž z Tábora. Ten si takové falešné maturitní vysvědčení pořídil v roce 2009 a byl na ně zaměstnán na střední škole ve Zlíně.

Kriminalisté ho v těchto dnech vysledovali a začali s vyšetřováním, na jehož konci může šestatřicetiletý muž skončit na tři roky ve vězení.

Tento případ nebyl jediný, který začali v těchto dnech zlínští kriminalisté vyšetřovat. Obvinili také osmatřicetiletého muže, že si pořídil rovnou vysokoškolský diplom, který doložil na úřadu práce ve Zlíně. Předložil zde falzifikát vysokoškolského diplomu a vysvědčení o státní závěrečné zkoušce. Policistům se ještě pochlubil, že za falešný diplom nic nezaplatil.

„Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality případ rozpracovali na základě poznatků policistů z Čech, kteří v rámci svého šetření zajistili seznamy všech klientů a zájemců o získání falešného titulu u pachatelů, kteří listiny falšovali,“ uzavřela zlínská policejní mluvčí Jana Bartíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám