Hlavní obsah

Střední škola umělecká a průmyslová v Hodoníně otevírá dva umělecké obory

Novinky, Jana Slováková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonínská umělecká průmyslovka otevírá ve školním roce 2018/2019 dva umělecké obory: Užitá malba a Grafický design.

Foto: Jana Slováková

Střední škola průmyslová a umělecká v Hodoníně otevírá dva umělecké obory: Grafický design a Užitá malba

Článek

Podmínkou přijetí na oba umělecké obory SŠPU Hodonín, Brandlova 32, je úspěšné složení talentové zkoušky.

Hodonínská umělecká průmyslovka pořádá před talentovými zkouškami také přípravný kurz pro uchazeče, kde se budou intenzivně připravovat na talentovou zkoušku. Uchazeči se na přípravný kurz mohou přihlásit už nyní na webu školy.

Kurz se skládá ze dvou částí: kresba portrétu a malovaná figurální kompozice a proběhne na Ateliérech školy v ulici Dobrovolského 6. Do přípravných kurzů budou zařazeni uchazeči, kteří podají přihlášku ke studiu oboru Grafický design nebo Užitá malba. Přihlášky musí být podány nejpozději do 30. listopadu 2017.

Ve školním roce 2018/2019 škola přijímá 20 studentů na obor Grafický design a 10 studentů na obor Užitá malba. Oba studijní obory jsou čtyřleté, zakončené maturitní zkouškou. 

Absolvent oboru Grafický design je připraven uplatnit se v oblastech činností propagace a reklamy i knižní kultury. Může se jednat např. o užitou grafiku, práce související s předtiskovou přípravou, webdesign, vědeckou kresbu a ilustraci, aranžérskou tvorbu, výstavnictví, různé redakční práce apod. Příslušné činnosti může absolvent vykonávat buď samostatně, nebo v grafických studiích, reklamních agenturách, architektonických ateliérech, nakladatelstvích, redakcích novin a časopisů, v televizních a filmových studiích, v polygrafických firmách apod.

Absolvent oboru Užitá malba je připraven uplatnit se v architektuře, případně scénografii. Jedná se o navrhování barevných řešení bytových, pracovních a společenských interiérů, realizaci nástěnných technik v architektuře apod. Činnosti může absolvent vykonávat samostatně i v týmech nebo dílnách zabývajících se oblastí užité výtvarné tvorby.

Hodonínská Střední škola průmyslová a umělecká je už více než 60 let významnou vzdělávací institucí. Vychovala tisíce absolventů, jejichž uplatnění v praxi je hlavně v technických a uměleckých oborech. Její kvalitu také ukazuje téměř stoprocentní úspěšnost u maturitních zkoušek a hlavně bezproblémové přijetí jejích absolventů na vysoké školy. Získala si své nezastupitelné místo mezi středními školami a těší se velmi dobré pověsti u veřejnosti.

A jak hodnotí školu sami studenti? Tady je pár jejich ohlasů:

„Nezapomenutelní učitelé, kteří dokázali žákům předat vědomosti, ale také ukázat, jakou lidskost v sobě skrývají.“ Monika Ivičičová, absolventka Grafický design 2015

„Líbí se mi vybavení učeben, nejnovější technologie, velice milí učitelé i spolužáci.“ Michal Stodůlka, absolvent Grafický design 2017

„Spousta zajímavých lidí, ale hlavně si moc vážím ochoty a přátelského jednání spousty kantorů.“ Kristýna Krobotová, absolventka Grafický design 2017

„Máme super učitele a žáky, Wi-fi a bufet. Nejradši mám ateliéry.“ Milan Nguyen, absolvent Grafický design 2017

Reklama

Výběr článků

Načítám