Hlavní obsah

Strážníci z Kadaně a Klášterce nad Ohří cvičili společně

Novinky, Václav Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kadaňští strážníci trénují sebeobranu již několik let. Nyní pomáhají sousedům z Klášterce nad Ohří, aby byli stejně dobří.

Foto: Václav Vlasák

Strážníci z Kadaně a Klášterce společně nacvičovali základy odváděcí techniky.

Článek

Městská policie v Kadani při tréninku sebeobrany a používání donucovacích prostředků spolupracuje již devět let s odborníkem na slovo vzatým - tím je JUDr. Zdeněk Náchodský, znalec Městského soudu v Praze, obor kriminalistika, odvětví se zvláštní specializací sebeobrana, služební zákrok a vedení boje zblízka.

V případě strážníků je i v při zásazích vidět, že pilně trénují několik let. V rámci spolupráce s Městskou policií v Klášterci nad Ohří, kde se tomuto výcviku tak soustavně nevěnují, pozvali strážníky ze sousedního města na společné cvičení, které opět vedl JUDr. Zdeněk Náchodský. Nacvičovaly se základy odváděcí techniky a jak dostat řidiče z vozidla.

„Snažíme se pochopitelně spolupracovat i na jiných úrovních. Například při regulaci nákladní dopravy, kdy klášterečtí strážníci jsou schopni odklánět kamiony zbytečně mířící do Kadaně. Nedávno byli naši psovodi na ukázkách v Klášterci. Spolupráce se týká i prevence,“ doplnil Jaroslav Ölveczki, zástupce ředitele MP Kadaň. Jak uvedl, vzájemná spolupráce městských policií trvá zhruba jeden rok.

Výběr článků

Načítám