Hlavní obsah

Strážníci rozmluvili sebevrahovi skok z mostu

Novinky, František Krejčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strážníkům Městské policie v Bílině se den před Štědrým dnem podařilo neobvyklou fintou zachránit život sebevrahovi, který chtěl ukončit svůj život skokem z mostu.

Foto: Městská policie Bílina

Železniční koridor v Bílině

Článek

Podle sdělení Městské policie Bílina se událost odehrála krátce po páté hodině ranní. Na operační středisko bylo nahlášeno, že na mostě přes železniční koridor stojí muž a patrně se chystá skočit dolů.

Když se hlídka strážníků dostavila na most, spatřila muže, který byl vysvlečen do půl těla, stál za zábradlím mostu a čekal, až přijede nějaký vlak, pod který by mohl skočit. Strážníci navázali se sebevrahem verbální kontakt a po chvíli je napadlo, že by sebevrahovi mohli pro uklidnění nabídnout cigaretu.

Muž souhlasil, ale hlídka trvala na tom, že si pro cigaretu muž musí přijít ke služebnímu vozidlu. Kupodivu tato neobvyklá finta slavila úspěch.

Jakmile muž přelezl zábradlí zpět na most a pominulo bezprostřední nebezpečí, že by mohl svoje hrozby sebevraždou splnit, byl i přes svůj aktivní odpor strážníky zpacifikován. Muži byl poskytnut teplý oděv, tekutiny a posléze byl předán do péče přivolaného lékaře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám